Ειδήσεις

Η ΔΕΥΑΡ κόβει το νερό σε μεγάλους οφειλέτες

Αποφασισμένη να συνεχίσει την εφαρμογή μέτρων που θα συμβάλουν στην είσπραξη των χρημάτων που οφείλονται από μεγάλα ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις, τουριστικές και μη, είναι η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ.
Όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης κ. Δημήτρης Τσίκκης εστάλη ήδη και επιστολή στη Διεύθυνση του ΕΟΤ με την οποία ζητείται να γίνουν όλες οι δέουσες ενέργειες για την αφαίρεση των σημάτων λειτουργίας από τα ξενοδοχεία από τα οποία διεκόπη η υδροδότηση λόγω οφειλών.
«Στείλαμε επιστολή στη Διεύθυνση του ΕΟΤ για να ενημερώσουμε τους αρμοδίους φορείς πως έχουμε προχωρήσει σε διακοπές υδροδότησης από έξι ξενοδοχεία και να ζητήσουμε την ανάκληση των σημάτων λειτουργίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ.
Ο κ. Δημήτρης Τσίκκης τόνισε πως τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ θα συνεχίσουν να διακόπτουν την υδροδότηση σε επιχειρηματίες που έχουν οφειλές και αδιαφορούν για την εξόφληση των σχετικών τιμολογίων.
«Προχωρήσαμε στη διακοπή της υδροδότησης σε έξι ξενοδοχεία που λειτουργούν στην περιοχή της Ιξιάς. Το μέτρο εφαρμόσθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Εμείς θα συνεχίσουμε γιατί θα πρέπει να εισπραχθούν τα χρήματα που οφείλονται στην επιχείρηση », δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης.
Όπως επανέλαβε ο κ. Τσίκκης στόχος του μέτρου είναι η εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΡ.
«Θέλουμε να ισχυροποιηθεί η θέση της ΔΕΥΑΡ οικονομικά. Μόνο έτσι θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες και θα υλοποιεί έργα προς όφελος του νησιού. Θα επεκταθούμε και θα προχωρήσουμε σε διακοπές υδροδότησης για ξενοδοχεία που λειτουργούν στο Φαληράκι και στη Νότια Ρόδο. Στη συνέχεια θα εστιάσουμε την προσοχή μας σε ξενοδοχεία που λειτουργούν στο κέντρο της πόλεως», δήλωσε ο κ. Τσίκκης.
Σε ερώτηση για το ύψος των οφειλών από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ο κ. Τσίκκης δήλωσε πως φθάνουν τα 7.000.000 ευρώ.
«Οι οφειλές από τα ξενοδοχεία φθάνουν στο ποσό των 7.000.000 ευρώ. Πρέπει να σας αναφέρω πως μόνο ένας ιδιοκτήτης καταλύματος οφείλει ποσό που φθάνει το 1.400.000 ευρώ. Τώρα καλύπτει τις ανάγκες του από γεώτρηση που δημιούργησε. Δεν απέφυγε τον κίνδυνο να χάσει το σήμα λειτουργίας που έχει λάβει από τον ΕΟΤ», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Τσίκκης.
Σε ερώτηση αν το μέτρο θα εφαρμοσθεί και σε άλλες επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Ρόδο ο κ. Δημήτρης Τσίκκης δήλωσε:
«Μετά τα ξενοδοχεία έχουν σειρά τα εμπορικά καταστήματα. Οι οφειλές σε αυτή την κατηγορία καταναλωτών φθάνουν τα 4.000.000 ευρώ. Στο τέλος θα εφαρμόσουμε το μέτρο και στις οικίες, όπου υπάρχουν οφειλές. Τα χρέη από οικιακά τιμολόγια που δεν έχουν εξοφληθεί φθάνουν τα 5.000.000 ευρώ».
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ δήλωσε πως το θέμα της τακτοποίησης των οικιακών τιμολογίων θα εξεταστεί με τη δέουσα προσοχή καθώς υπάρχουν και άνθρωποι που αδυνατούν να καταβάλουν τα χρήματα.
«Θα είμαστε όμως αυστηροί για εκείνους που έχουν δυνατότητα να πληρώσουν αλλά αδιαφορούν για τις υποχρεώσεις τους προς την επιχείρηση», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Τσίκκης.
Ο κ. Τσίκκης τόνισε πως παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία κλυδωνίζεται η ΔΕΥΑΡ, δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και παρέχει μειωμένα τιμολόγια έως και 70% σε ειδικές κατηγορίες ευπαθών ομάδων.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ αναφέρθηκε και στην αποπεράτωση των εργασιών για την σύνδεση δύο δεξαμενών της επιχείρησης με τον αγωγό που μεταφέρει το νερό από το Φράγμα Γαδουρά στην πόλη.
«Οι εργασίες αποπερατώθηκαν πριν από λίγες ημέρες. Για την υλοποίησή τους η ΔΕΥΑΡ διέθεσε από ιδίους πόρους 80.000 ευρώ. Το έργο αυτό υλοποιήθηκε με αυτεπιστασία. Τα συνεργεία της επιχείρησης δούλεψαν αγόγγυστα και κατάφεραν να τελειώσουν το έργο χωρίς αποκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα. Αναμένουμε την έναρξη των δοκιμών από την ανάδοχο εταιρεία. Ελπίζω πως το θέμα αυτό θα κλείσει στις αρχές Μαΐου. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την υδροδότηση της πόλεως Ρόδου από τις δύο δεξαμενές μας που βρίσκονται στα Ασγούρου και στους Αγίους Αποστόλους και οι οποίες συνδέονται με τον αγωγό του Φράγματος Γαδουρά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ.
Σε ερώτηση σχετικά με τη διαχείριση του φράγματος Γαδουρά ο κ. Τσίκκης δήλωσε:
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι θα προκύψει με το συγκεκριμένο θέμα. Μπορεί να συσταθεί φορέας που θα διαχειρίζεται το φράγμα».
Σχετικά με το χρόνο λήψης της απόφασης για τη διαχείρηση του φράγματος ο κ. Τσίκκης δήλωσε:
«Θα γίνει διαβούλευση μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου και της ΔΕΥΑΡ. Εμείς θα διεκδικήσουμε τη διαχείριση του φράγματος Γαδουρά. Πιστεύω πως η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης έχει την τεχνογνωσία, τα μέσα και το απαραίτητο προσωπικό για να αναλάβει την ευθύνη για τη διαχείριση του φράγματος. Μπορεί να προσλάβει ανθρώπους που θα ασχοληθούν περισσότερο και με τα διυλιστήρια».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου