Απόψεις

Η κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου – Η ατυχής απόφασις

Ο Κωνσταντίνος ο Β΄ απέθανε. Είναι αναμφίβολο, ότι ο μεταστάς υπήρξεν Βασιλεύς των Ελλήνων, συνεχίζοντας κατά διαδοχήν της οικογενείας του και κατά το τότε ισχύον Σύνταγμα, να ασκεί τα καθήκοντα του ρυθμιστού του πολιτεύματος από τα οποία απέρρεαν πλείστες όσες επί μέρους αρμοδιότητες. Η περίοδος της βασιλείας του θα κριθεί από την αδέκαστο ιστορία και όχι βεβαίως από την δημοσιογραφική φλυαρία , από κομματικά στελέχη και ανεύθυνες πεζοδρομιακές απόψεις.

Η απώλεια του θρόνου του Κωνσταντίνου δεν σημαίνει και διαγραφήν των προγενεστέρων αξιωμάτων του και ως εκ τούτου η παντοιοτρόπως εκδηλωθείσασυγκίνησις του Ελληνικού Λαού δια τον θάνατό του, ήτο μετά βεβαιότητος αναμενομένη.

Η ανθρώπινος αλλά και η πολιτική διάστασις του θανάτου του τέως Βασιλέως των Ελλήνων και η ταφή του, μοιραίον ήτο να αποτελέσει ένα παγκόσμιο γεγονός με πολλάςπαραμέτρους, τόσον εις τον Ελλαδικό χώρο όσον και εις το εξωτερικόν και θα έπρεπε μετά σοβαρότητος να ληφθεί υπ’ όψιν από τους διοικούντας τον τόπον, οι οποίοι είχαν υποχρέωση να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις.

Ατυχώς, το όλον θέμα εχειρίσθησαν πληβείοι του πνεύματος, ημιμαθείς ή και αμαθείς των ιστορικών γεγονότων και βεβαίως ατάλαντοι πολιτικοί οι οποίοι με την απαράδεκτον υποβάθμισιν του θέματος δεν αντελήφθησαν το πόσον ζημίωσαν και ενδεχομένως πόσον θα ζημιώσουν εις το μέλλον την Πατρίδα μας, με την μικρόψυχη απόφασίν των να ταφεί ο τέως Βασιλεύς, ως απλούς ιδιώτης.

Η απόφασις της υποβαθμίσεως των επιβεβλημένων τιμών προς τον τέως Βασιλέα τας οποίας οι αρμόδιοι του ηρνήθησαν με διαφόρους ανοήτους αιτιολογίας, υποβίβασε αισθητώς εις την διεθνή και ιδιαιτέρως εις την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη την πατρίδα μας, ως πολιτισμένον Κράτος και καταφανώς δυσηρέστησε εκ των πραγμάτων την οικογένειαν του τέως Βασιλέως και τους διακεκριμένους συγγενείς του, αρκετοί εκ των οποίων είναι εισέτι αρχηγοί ευρωπαϊκών κρατών.

Προσωπικώς, με την ιδιότητα του Έλληνος πολίτη, θεωρώ υποχρέωσίν μου να συλλυπηθώ δημοσίως την οικογένεια του τέως Βασιλέως και να ευχηθώ ο Θεός να αναπαύσει την ψυχήν του μεταστάντος.

Ιωάννης Χαρίτος

Δικηγόρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου