Τοπικές Ειδήσεις

Παράταση αναστολής εργασιών του Κτηματολογικού Γραφείου Ρόδου

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα παρατείνεται η αναστολή εργασιών του Κτηματολογικού Γραφείου Ρόδου και η υπηρεσία θα λειτουργεί μερικώς στο νέο κτήριο, στο παλαιό νοσοκομείο.

Στο διατακτικό της απόφασης αναφέρονται τα εξής:
«Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Την επαναλειτουργία από Δευτέρα, 15-11-2021 του Κτηματολογικού Γραφείου Ρόδου στο νέο παραχωρηθέν από τον Δήμο Ρόδου κτήριο και συγκεκριμένα στο ισόγειο και στον πρώτο (Α΄) όροφο της νέας πτέρυγας του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου ως προς τον έλεγχο όλων των βιβλίων αλλά και των καταχωρημένων πράξεων του
Υποθηκοφυλακείου Τήλου-Χάλκης (διεξαγωγή ερευνών).
Β) Την αναστολή από 15-11-2021 έως 26-11-2021 των κάτωθι πράξεων:
i. τήρηση του πρωτοκόλλου της υπηρεσίας (για Ρόδο και Τήλο-Χάλκη)
ii. έκδοση και χορήγηση πιστοποιητικών μεταγραφής, βαρών, διεκδικήσεων, μη εκποιήσεως του Υποθηκοφυλακείου Τήλου-Χάλκης
iii. έκδοση και χορήγηση για τα ακίνητα της Ρόδου αντιγράφων σχεδιαγραμμάτων, πιστοποιητικών ιδιοκτησίας/βαρών/διεκδικήσεων, βεβαιώσεων, αντιγράφων εισαχθεισών πράξεων και
iv. καταχώριση στα κτηματολογικά βιβλία των κτηματικών περιφερειών Ρόδου των εισαχθέντων δικαιοπραξιών.
Επισημαίνεται, ότι κατόπιν της διενέργειας των απαιτούμενων εργασιών για την άρση της επικινδυνότητας του κτηρίου του (επί της Πλατείας Κτηματολογικού Γραφείου Ρόδου Ελευθερίας) συνεχίζονται οι εργασίες καταγραφής και συσκευασίας του λοιπού αρχειακού υλικού με τήρηση από τους εισερχομένους υπαλλήλους όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας και χρήση όλων των ατομικών μέσων ατομικής προστασίας (κράνη κ.λπ) που προβλέπονται για την είσοδο σε εργοτάξιο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου