Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 200 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 51χρονος ημεδαπός που συνελήφθη με έναν 55χρονο το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου 2020 στη Ρόδο από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για διακίνηση ναρκωτικών.
Θυμίζουμε ότι το απόγευμα της Παρασκευής αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, ο 55χρονος.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου 2020 αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων σε μεταφορικές εταιρείες για την αποτροπή της διακίνησης ναρκωτικών, διενήργησαν έλεγχο σε εταιρεία κατά την διάρκεια του οποίου ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Swartz», εντόπισε δέμα με στοιχεία ταυτότητας αποστολέα και παραλήπτη του πρώτου κατηγορούμενου.
Κατόπιν τούτου τέθηκε η συγκεκριμένη βαλίτσα υπό διακριτική επιτήρηση.
Την 12:00 ώρα της 10ης Σεπτεμβρίου 2020 ο 51χρονος, κάτοικος Ηρακλείου – Κρήτης, μετέβη στην εν λόγω μεταφορική εταιρεία και αφού υπέγραψε σχετικό δελτίο παραλαβής, παρέλαβε την ύποπτη βαλίτσα.
Αμεσα επενέβησαν οι επιτηρούντες αστυνομικοί και τον ακινητοποίησαν. Κατά τον σωματικό του έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του μία πλαστική μαύρη βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχαν τρεις ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, ελληνικής παραγωγής, συνολικού μικτού βάρους 2.785 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα παραστατικό-απόδειξη συναλλαγών της μεταφορικής εταιρείας, καθώς και μία απόδειξη παραλαβής και υπεύθυνη δήλωση μεταφοράς της μεταφορικής εταιρείας.
Εν συνεχεία μετά από επιχείρηση ακολούθησε ελεγχόμενη παράδοση των ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα την 12:30 ώρα της 10ης Σεπτεμβρίου 2020 ο 51χρονος κινήθηκε πεζός επί της οδού Αντιόχειας και άφησε την βαλίτσα η οποία περιείχε τις κατασχεμένες ναρκωτικές ουσίες στο πεζοδρόμιο, όπως είχε συνεννοηθεί με τον παραλήπτη των ναρκωτικών ουσιών.
Εκείνη την στιγμή εμφανίστηκε στο σημείο ο 55χρονος, κινούμενος με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και μόλις σταμάτησε στο σημείο, όπου ήταν η βαλίτσα με τις ναρκωτικές ουσίες επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.
Κατά τη σωματική του έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και κατά τον έλεγχο του αυτοκινήτου του βρέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης, το οποίο και κατασχέθηκε.
Στην συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην οικία του παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,11 μ. εώς 1,75 μ. τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 6 γραμμαρίων και 21 αβολίδοτα φυσίγγια των 7,61 mm. με ένδειξη πυθμένα EAS-07.
Ο 51χρονος, πατέρας δύο ενήλικων παιδιών κατέθεσε απολογούμενος ότι κάνει χρήση κάνναβης από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών. Επιπλέον, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Υποστήριξε ότι παρέλαβε τα ναρκωτικά από έναν Αλβανό στην Αθήνα, ο οποίος του πρότεινε να κάνει την μεταφορά για να εξοικονομήσει χρήματα για την αγορά των φαρμάκων του.
Τη βαλίτσα όπως είπε θα έπρεπε να παραδώσει στον 55χρονο τον οποίο γνωρίζει από τα χρόνια που δούλευε σε ξενοδοχείο στην Κρήτη.
Ισχυρίζεται ότι συμμετείχε ως απλός μεταφορέας και ότι συνεργάστηκε με τις αρχές.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Νικηφόρος Παπανικόλας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ