Ειδήσεις

Βατά ήταν και χθες τα θέματα για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ

Οι πανελλήνιες εξετάσεις συνεχίστηκαν χθες Πέμπτη για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε, Ανατομία- Φυσιολογία ΙΙ, Ηλεκτροτεχνία 2, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης και Αρχιτεκτονικό Σχέδιο. Στη Ρόδο διαγωνίστηκαν στα χθεσινά μαθήματα (κυρίως ανατομία και ηλεκτροτεχνία) περίπου 30 άτομα συνολικά. Με τους υποψήφιους να χαρακτηρίζουν τα θέματα βατά για όσους είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα.
«Δεν μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψαν τα θέματα στο μάθημα της ανατομίας. Σαφώς κι ο μαθητής ο οποίος είχε κάνει το ανάλογο διάβασμα θα μπορούσε να γράψει καλύτερα από ένα μέτρια διαβασμένο μαθητή», είπε η Κατερίνα Νοβατίδη, ενώ η φίλη της Δήμητρα Καλησπέρη συμπλήρωσε: «Όποιος διαβάζει, γράφει αυτό είναι νόμος. Ο μέτρια διαβασμένος μαθητής θα έγραφε μέτρια και ένας καλύτερα διαβασμένος μαθητής θα έγραφε σαφώς καλύτερα».
Οι εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ ολοκληρώθηκαν χθες και από τις 22 έως 30 Ιουνίου θα διενεργηθούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα για υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Η αποχή ήδη από την πρώτη ημέρα των εξετάσεων κυμάνθηκε στο 30% με 35% καλώς πολλοί από τους υποψήφιους δήλωσαν συμμετοχή στις πανελλήνιες από απλή περιέργεια, αρκούμενοι στο πτυχίο που παίρνουν με την αποφοίτησή τους, για την ειδικότητα την οποία έχουν επιλέξει.
Άλλοι μαθητές πάλι, στοχεύουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, θέλοντας να επωφεληθούν από την αύξηση του ποσοστού εισαγωγής (5%) των μαθητών των ΕΠΑΛ στις ανώτερες και ανώτατες σχολές. Αρκετοί είναι και αυτοί οι οποίοι έχουν επιλέξει κάποια από τις σχολές του νεοσύστατου πανεπιστημίου δυτικής Αττικής όπου το ποσοστό εισαγωγής των υποψηφίων των ΕΠΑλ ανέρχεται στο 20%.
Στο μεταξύ, σήμερα 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού). Μέχρι στιγμής τα θέματα των μαθηματικών δυσκόλεψαν πολύ τους μαθητές στα ΓΕΛ και στα ΕΠΑΛ.
Στα ΓΕΛ ο βαθμός δυσκολίας των μαθηματικών κρίθηκε υψηλότερος από ποτέ. Αντίθετα, οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης φαίνεται να είναι οι πιο ευχαριστημένοι καθώς μέχρι τώρα τα θέματα σε όλα τα μαθήματα ήταν εύκολα και απλά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου