Ειδήσεις

Ο ξύλινος πεζόδρομος προχωρεί στη Β’ φάση

Ο ξύλινος πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος, από τα σημαντικότερα έργα που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο και έχει συμβάλει στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης, προχωρά στην επόμενη φάση (από Κόβα μέχρι Ακαντιά). Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης το σχετικό τεχνικό δελτίο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.250.000 ευρώ. Τα 780.000 ευρώ προέρχονται από το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από ίδιους πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Στο μεταξύ, μέχρι τις 25 Ιουνίου θα είναι έτοιμα τα συμβατικά τεύχη για την δεύτερη και τελευταία φάση επέκτασης του ξύλινου πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου και θα κατατεθούν στην αρμόδια διαχειριστική αρχή για τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει στα 2.750.000 ευρώ και τα 1800.000 έχουν εξασφαλισθεί από χρηματοδοτικά προγράμματα ενώ τα υπόλοιπα θα καταβάλει το ΔΛΤ (απαιτείται η προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού).
Παράλληλα, το σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου προβλέπει και μία σειρά άλλων παρεμβάσεων (σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του ΚΑΣ) στον διπλανό δρόμο. Θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θα απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων εκεί. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, το παραλιακό μέτωπο στην πόλη της Ρόδου θα αναβαθμιστεί αισθητά και θα ενισχύσει την εικόνα αλλά και τη λειτουργικότητα της πόλης.
Στο μεταξύ, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην τελευταία συνεδρίασή του αποφάσισε την παραχώρηση ενός χώρου τεσσάρων στρεμμάτων εντός των ορίων του λιμανιού της Ακαντιάς στο σύλλογο ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Στο χώρο αυτό (στα δεξιά της κεντρικής εισόδου του λιμανιού) οι επιχειρηματίες θα μπορούν να σταθμεύουν τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης.
Έως και 350 οχήματα θα μπορούν να σταθμεύουν εκεί και δεν θα καταλαμβάνουν «ζωτικό χώρο» εντός της πόλης. Πρόκειται για μία από τις λύσεις τις οποίες η δημοτική αρχή αναζητά διακαώς για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος το οποίο χρόνο με το χρόνο αυξάνεται.
Τέλος, μέχρι και τις 30 Ιουνίου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα έχει ολοκληρώσει τις μελέτες (γεωτεχνική, ακτομηχανική κλπ) για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στην περιοχή της Κρεμαστής και θα καταθέσει τον φάκελο στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της ΠΝΑΙ για την χρηματοδότησή του μέσω ΕΣΠΑ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου