Ειδήσεις

Η ΔΗΜ.ΑΡ. θέλει εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη μάχη για την πορεία της Ελλάδας. Θα κρίνει την πορεία και την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας και έχει ταχθεί υπέρ του ευρώ».

Αυτό υπογράμμισε, σε συνέντευξη τύπου μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που ήρθε στη Ρόδο στα πλαίσια περιοδείας του, ενόψει των ευρωεκλογών.
Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννης Καλαποδάκης.
«Με τη συνέντευξη τύπου, θέλουμε να θυμίσουμε στον κόσμο ότι υπάρχουν και οι ευρωεκλογές που είναι πολύ σημαντικές για τα εθνικά μας συμφέροντα και τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο κ. Γιάννης Καλαποδάκης.

«Βρισκόμαστε στη Ρόδο για να τονίσουμε με έμφαση την ανάγκη που έχει η χώρα, ο τόπος, για την αειφόρο ανάπτυξη, την περιφερειακή ανάπτυξη, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες εξόδου από την κρίση. Δεν γίνεται μόνο με αριθμούς αλλά μέσα από βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης, τη νησιώτικη και περιφερειακή πολιτική. Όλα αυτά δεν είναι άσχετα με τις εκλογικές αναμετρήσεις. Συνδέονται με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές», δήλωσε ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε πως οι ευρωεκλογές είναι μια μάχη, που θα κρίνει και την πορεία της χώρας μας.

«Η θέση μας είναι αταλάντευτη υπέρ του ευρώ. Δεν διαπραγματευόμαστε. Θέλουμε περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ενοποίηση των τομέων πολιτικής της ΕΕ. Θέλουμε και την πολιτική ενοποίηση στη συνέχεια. Πιστεύουμε πως τα προβλήματα που υπήρξαν στη χώρα μας οφείλονταν στο γεγονός ότι δεν είχαμε περισσότερη Ευρώπη. Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να αποκτήσουν περισσότερο κύρος και αρμοδιότητες ώστε να μην έχουμε μια Γερμανική Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Υπάρχουν και ενδογενείς αιτίες για τη διακυβέρνηση του τόπου από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις τα προηγούμενα χρόνια. Και η Ευρωπαϊκή Ενωση εμφανίστηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την κρίση των χωρών του Νότου με αποτέλεσμα την είσοδο της χώρας μας στα μνημόνια και την τρόικα. Τώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρειάζεται να σταματήσει η δογματική πολιτική λιτότητας. Απαιτείται ένα αναπτυξιακό σοκ της ελληνικής οικονομίας. Είναι ανάγκη να εφαρμοσθούν κοινωνικές πολιτικές ώστε να μειωθεί η ανεργία και να βελτιωθεί η κοινωνική συνοχή. Η χώρα μας πλήττεται από την ανεργία. Το 30% των συμπολιτών μας δεν έχει εργασία. Χρειάζονται συγκεκριμένες πολιτικές για την απασχόληση», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε πως χρειάζονται στη χώρα μας πολιτικές που θα οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη και πρωτογενή πλεονάσματα.

«Στο πλαίσιο αυτό η νησιωτική πολιτική πρέπει να αποκτήσει μια άλλη οπτική ώστε να είναι ουσιαστική. Είναι ανάγκη να δοθεί έμφαση στον πρωτογενή τομέα και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. Την επόμενη επταετία θα έρθουν στη χώρα μας 19 δις από την ΚΑΠ. Αυτά τα κονδύλια πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά και να μην γίνουν τα λάθη του παρελθόντος», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε και στα εκβιαστικά διλήμματα που θέτουν κάποιοι με αφορμή τις εκλογές.

«Οι ευρωεκλογές έχουν και σημαντικά πολιτικά μηνύματα για το εσωτερικό της χώρας. Δεν θα δεχθεί ο λαός εκβιαστικά διλήμματα σε αυτή την πορεία. Υπάρχει πολιτικός αντίκτυπος. Εμείς ζητάμε από τον κόσμο να μας δυναμώσει για να δώσουμε λύσεις. Το αποδείξαμε αυτό. Είμαστε υπέρ των συνεργασιών. Σε αυτό το πλαίσιο καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις που σχετίζονται με το πολιτικό σύστημα και την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Δεν θα πρέπει να υπάρχει το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Περιμένουμε τις απαντήσεις των πολιτικών δυνάμεων», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε πως μετά τις εκλογές η ΔΗΜΑΡ προτίθεται να αναλάβει δράση για την ανασύνθεση όλου του χώρου της κεντροαριστεράς.

«Μετά τις ευρωεκλογές θα αναλάβουμε δράση για την ανασύνθεση όλου του χώρου της κεντροαριστεράς. Θεωρούμε πως ο χώρος είναι πλειοψηφικός στην ελληνική κοινωνία και δεν εκφράζεται. Πρέπει να αποφύγουμε τον αναπαλαιωμένο διπολισμό, την καρικατούρα του δικοματισμού. Η ΔΗΜΑΡ και ο κ. Φώτης Κουβέλης μπορούν να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο. Για αυτό χρειάζεται η στήριξή μας στις ευρωεκλογές. Δεν είναι εύκολη η προσπάθεια και χρειάζεται αγώνα», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος που αναφέρθηκε στη σύνθεση του ψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ και υπογράμμισε πως το Νότιο Αιγαίο, η Ρόδος, έχουν ισχυρή εκπροσώπηση.

«Είναι τιμή μου που μετέχω σε ένα ψηφοδέλτιο που εκφράζει την κοινωνική σύνθεση και δίνει έμφαση στη νησιωτικότητα. Θέλω να επαναλάβω την παρακαταθήκη του Μανώλη Παπαγιαννάκη για την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης που θα εκφράζει τους λαούς. Πρέπει να σκεφτόμαστε παγκόσμια αλλά να δρούμε τοπικά. Οι επερχόμενες εκλογές να μας οδηγήσουν σε περισσότερη Ευρώπη όχι με θυμό, αγανάκτηση και επιλογές στην ακροδεξιά, που θα είναι επικίνδυνη για όλους», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Μ. Σαββής και πρόσθεσε πως η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στην Ευρωβουλή. Στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ μετέχουν και άλλα αξιόλογα στελέχη από το Νότιο Αιγαίο, όπως οι κκ Π. Τσάρτας, Ελένη Καραντζόλα και Γ. Γιαννιώτης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου