ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθείρξεις 27 ετών για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Κυπαρισσία – Εμπλέκεται και Ροδίτης

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σε κά­θειρ­ξη 9 ετών έκα­στος κα­τα­δι­κά­στη­καν χθες από το Τρι­με­λές Εφε­τείο Κα­κουρ­γη­μά­των Κα­λα­μά­τας ο 47χρο­νος σεφ από τη Ρόδο, ο 59χρο­νος ερ­γο­λά­βος από την Κα­λα­μά­τα και ο 45χρο­νος Αλ­βα­νός, όσον αφορά στην υπό­θε­ση αρ­χαιο­κα­πη­λί­ας που εξι­χνιά­σθη­κε τον Μάρ­τιο του 2014 στην Κυ­πα­ρισ­σία.

Ο 47χρο­νος σεφ κρί­θη­κε ένο­χος για συμ­μο­ρία και κλοπή αρ­χαί­ων μνη­μεί­ων και οι άλλοι δύο ένο­χοι για συμ­μο­ρία και απο­δο­χή αρ­χαί­ων μνη­μεί­ων. Σε όλους δό­θη­κε δι­καί­ω­μα η έφεσή τους να έχει ανα­στέλ­λου­σα δύ­να­μη, με τον όρο να κα­τα­βάλ­λουν μέχρι 15 Απρι­λί­ου ο κα­θέ­νας εγ­γύ­η­ση 2.000 ευρώ.

Αρ­χαία αντι­κεί­με­να

Στις αρχές Μαρ­τί­ου του 2014 και έπει­τα από πλη­ρο­φο­ρί­ες ότι στην Κυ­πα­ρισ­σία θα γίνει δια­κί­νη­ση αρ­χαί­ων αντι­κει­μέ­νων, κλι­μά­κιο του Τμή­μα­τος Πο­λι­τι­στι­κής Κλη­ρο­νο­μιάς και Αρ­χαιο­τή­των της Ασφα­λεί­ας Ατ­τι­κής βρέ­θη­κε στην πε­ριο­χή και ξε­κί­νη­σε την πα­ρα­κο­λού­θη­ση του 59χρο­νου Κα­λα­μα­τια­νού. Εκεί τον είδαν αρ­χι­κά να συ­να­ντιέ­ται σε μια πα­ρα­λια­κή κα­φε­τέ­ρια της πόλης με το Ρο­δί­τη και τον Αλ­βα­νό.

Συ­νέ­χι­σαν τη φυ­σι­κή πα­ρα­κο­λού­θη­ση και τρεις μέρες μετά, είδαν τον 59χρονο να οδη­γεί το τζιπ του Αλ­βα­νού και να έχει σταθ­μεύ­σει στον αύ­λειο χώρο σού­περ μάρ­κετ στην Κυ­πα­ρισ­σία.

Οι αστυ­νο­μι­κοί τον συ­νέ­λα­βαν και δια­πί­στω­σαν ότι το αυ­το­κί­νη­το ανήκε σε γυ­ναί­κα, συγ­γε­νή του Αλ­βα­νού, ενώ εντός βρή­καν ένα σακ βουα­γιάζ γε­μά­το αρ­χαία αντι­κεί­με­να.

Κά­ποια τμή­μα­τα από αρ­χαία αντι­κεί­με­να βρέ­θη­καν και πάνω στον 59χρονο.

Επί­σης, στο αυ­το­κί­νη­το βρέ­θη­κε μια από­δει­ξη ξε­νο­δο­χεί­ου της Κυ­πα­ρισ­σί­ας κι άλλη μία από ξε­νο­δο­χείο της Κα­λα­μά­τας στο όνομα του 45χρο­νου κα­τη­γο­ρού­με­νου Αλ­βα­νού.

Έξω από ξε­νο­δο­χείο στην Κυ­πα­ρισ­σία οι αστυ­νο­μι­κοί συ­νέ­λα­βαν τον 45χρονο Αλ­βα­νό, ο οποί­ος οδη­γού­σε το αυ­το­κί­νη­το του 59χρο­νου Κα­λα­μα­τια­νού και μέσα σε αυτό βρέ­θη­κε η ταυ­τό­τη­τα του 47χρο­νου από τη Ρόδο.

Ο Αλ­βα­νός τότε είχε κα­τα­θέ­σει ότι είχε βρει τα αρ­χαία σε κτήμα στη Ρόδο ο 47χρο­νος σεφ και μαζί με τον 59χρονο Κα­λα­μα­τια­νό θα τα που­λού­σαν αντί 50.000 ευρώ, ενώ αυτός θα έπαιρ­νε ως αμοι­βή το 10%

Από την Εφο­ρεία Αρ­χαιο­τή­των η αξία των αντι­κει­μέ­νων που βρέ­θη­καν υπο­λο­γί­στη­κε στα 102.050 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.