Ειδήσεις

Ανέστειλε τη λειτουργία του πάλι το «Ακταίον» στη Ρόδο!

Στις αρχές Φεβρουαρίου θα αρχίσει να αποδίδει η διοίκηση της “ΔΕΡΜ ΑΕ” στο Δήμο Ρόδου τα έσοδα από τα ακίνητα που διαχειρίζεται και ποσοστά από τα κέρδη.
Αυτό δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και πρόεδρος της “ΔΕΡΜ ΑΕ” κ. Γιάννης Περδίκης και πρόσθεσε πως θα αποδοθεί και ποσό ύψους 500.000 ευρώ στο Δήμο.
«Από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουμε τις εκταμιεύσεις προς τα ταμεία του Δήμου. Θα δώσουμε δηλαδή το ετήσιο τίμημα και τα ποσοστά από τα κέρδη της εταιρείας», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης.
Σχετικά με τους στόχους που έχει θέσει για το έτος 2014 σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της εταιρείας ο κ. Περδίκης δήλωσε:
«Δεν έχουν αλλάξει οι στόχοι που έχω θέσει για τη “ΔΕΡΜ ΑΕ”. Μην ξεχνάτε πως τα νέα όργανα θα συσταθούν το Σεπτέμβριο. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα είναι σε λειτουργία όλο το 2014. Θα έχουμε την ευθύνη διοίκησης της “ΔΕΡΜ ΑΕ” και πέραν του Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι το χρέος μας και απέναντι στους πολίτες. Θα δουλέψουμε με τον ίδιο ζήλο. Πιστεύω πως και αυτή η χρονιά θα είναι κερδοφόρα για την εταιρεία. Δεν θέλουμε ο Δήμος Ρόδου να έχει ένα πρόσθετο πρόβλημα».
Σε ερώτηση αν έχει οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του σχετικά με τη συμμετοχή του στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Γιάννης Περδίκης δήλωσε απογοητευμένος.
«Δεν έχω οριστικοποιήσει καμία απόφαση. Δεν θα ήταν ηθικό από μέρους μου ούτε και έντιμο να προβώ σε δηλώσεις προτού ο επικεφαλής της παρατάξεως κ. Στάθης Κουσουρνάς ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Άλλωστε έχει τονίσει πως μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα έχει καταλήξει στις κινήσεις που θα κάνει. Αυτό περιμένω και εγώ. Σκέπτομαι πολύ τι θα πράξω. Θα κριθεί από πολλούς παράγοντες. Η ενασχόλησή μου αυτά τα χρόνια με το Δήμο Ρόδου, δεν σας κρύβω, πως με έχει απογοητεύσει, κυρίως εξαιτίας της συμπεριφοράς πολλών πολιτών. Θα σκεφθώ πάρα πολύ προσεκτικά αν θα συμμετάσχω στις εκλογές», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης.
Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα των προσλήψεων προσωπικού τόσο για την Διεύθυνση Καθαριότητας όσο και για την “ΔΕΡΜ ΑΕ”.
«Είναι σε εκκρεμότητα οι διαδικασίες προσλήψεων προσωπικού για το έτος 2014. Πήρα τη διαβεβαίωση πως μέσα στον Ιανουάριο θα τακτοποιηθεί το θέμα. Δεν βλέπω όμως ότι η δέσμευση αυτή θα γίνει πράξη και θα υπάρχουν προβλήματα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης και πρόσθεσε πως θα ασκηθούν πιέσεις για τις προσλήψεις προσωπικού και για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.
«Ακόμη και τώρα να δοθεί η έγκριση για να γίνουν οι προσλήψεις με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ θα χρειαστεί να περάσουν δύο μήνες. Θα φθάσουμε στο τέλος Μαρτίου λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν. Αν δεν δοθεί η έγκριση τον τρέχοντα μήνα θα κινδυνεύσουμε να μην μπορούμε να προσλάβουμε προσωπικό», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης και πρόσθεσε πως έχει κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο αίτημα για την πρόσληψη 60 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις.
«Στην υπηρεσία Καθαριότητας έχουν απολυθεί και οι υπάλληλοι που απασχολούσε ο ιδιώτης και οι δικοί μας οι εποχικοί. Ζητάμε να προσληφθούν 60 άτομα για τη σάρωση, οδηγοί και συνοδοίς απορριμματοφόρων και χειριστές για το ΧΥΤΑ που θα απασχοληθούν με δίμηνες συμβάσεις στην Διεύθυνση», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης.
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας δήλωσε πως έχουν απολυθεί και όλοι οι εποχικοί εργαζόμενοι στη “ΔΕΡΜ ΑΕ”. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης έκλεισε από την περασμένη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου το “ΑΚΤΑΙΟΝ”.
«Έχει μείνει στην εταιρεία μόνο το διοικητικό προσωπικό. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση ώστε να λειτουργήσει το “ΑΚΤΑΙΟΝ” όταν επιστρέψουν από τις άδειες τους οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου που απασχολούμε», δήλωσε ο κ. Περδίκης και συμπλήρωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες για να λειτουργήσει το “ΑΚΤΑΙΟΝ” στις αρχές Φεβρουαρίου.
«Έχω κάποιες σκέψεις. Θα παρουσιάσω τις εισηγήσεις μου στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιο της “ΔΕΡΜ ΑΕ”. Ευελπιστώ πως θα λειτουργήσει το “ΑΚΤΑΙΟΝ” τον επόμενο μήνα. Δεν εστιάζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα το πρόβλημά μας», δήλωσε ο κ. Περδίκης και διευκρίνισε πως στο κατάστημα αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται μόνο εκδηλώσεις.
Σχετικά με τον κανονισμό καθαριότητας ο κ. Περδίκης δήλωσε πως σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν οι πολίτες τον εφαρμόζουν.
«Είμαστε στη διαδικασία έκδοσης των μπλοκ με τα οποία θα εφοδιαστούν οι επόπτες και οι επιστάτες καθαριότητας που θα ασχοληθούν με τους ελέγχους και θα βεβαιώνουν τα πρόστιμα. Προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες. Δεν είναι σκοπός μας η επιβολή προστίμων αλλά η ευαισθητοποίηση των κατοίκων ώστε να είναι προσεκτικοί και να προστατεύουν το περιβάλλον. Έτσι θα βοηθήσουν και αυτοί με τον τρόπο τους στη μάχη που δίνουμε με τα σκουπίδια», δήλωσε ο κ. Περδίκης.
Σε ερώτηση σχετικά με την έναρξη των ελέγχων, ο κ. Περδίκης δήλωσε:
«Δεν είναι ο σκοπός μας η επιβολή των προστίμων. Σε πολλές περιπτώσεις που διαπιστώνουμε πως έχουν γίνει μεγάλες παραβάσεις τότε παρεμβαίνουμε και γίνονται οι σωστές κινήσεις από τους πολίτες.».
«Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουμε να επιβάλλουμε πρόστιμα στους πολίτες γιατί η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει. Επαναλαμβάνω, όμως, πως δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Επιδιώκουμε τη βελτίωση της κατάστασης», εξήγησε ο αντιδήμαρχος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου