Αθλητικά

ΣΕΓΑΣ: Σεμινάριο με ΕΟΚΑΝ για την ενημέρωση νεαρών αθλητών και αθλητριών

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 15 έως 18 ετών διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το ΕΟΚΑΝ, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για μια δράση με μεγάλο ενδιαφέρον δεδομένο του ότι θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των νεαρών αθλητών και αθλητριών για θέματα που αφορούν το ντόπινγκ, τόσο σε ηθικά όσο και σε διαδικαστικά ζητήματα. Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι αθλητές και αθλήτριες θα ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν με βάση τον κώδικα της WADA, τις διαδικασίες δειγματοληψίας την εποχή του Covid-19, αλλά και τις βασικές αρχές και διαδικασίες στην καταπολέμηση του ντόπινγκ.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου
Συντονιστής σεμιναρίου: Δρ. Σπύρος Κέλλης συντονιστής της επιτροπής επιμόρφωσης και επιστημονικής στήριξης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
13:00-13:05: Εναρκτήριος χαιρετισμός εκπροσώπου διοίκησης ΣΕΓΑΣ
13:05-13:10: Εναρκτήριος χαιρετισμός διοικητή Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Δρ. Γρηγόρη Λέων
13:10 -13:25: Αθλητικές αξίες και κοινωνικές συνέπειες του ντόπινγκ, εισηγητής: Παναγιώτης Πανούτσος Ταλκόβσκι, υπεύθυνος εκπαίδευσης Ε.Ο.ΚΑ.Ν.
13:25-13:40: Ντόπινγκ και οι συνέπειες του στην υγεία των αθλητών, εισηγητής: Δρ. Γεώργιος Γάλλος, μαιευτήρας- γυναικολόγος, δειγματολήπτης Ε.Ο.ΚΑ.Ν.
13:40-13:55: Ιστορική αναδρομή και θεσμική οργάνωση της καταπολέμησης του ντόπινγκ παγκοσμίως, εισηγητής: Παναγιώτης Πανούτσος Ταλκόβσκι, υπεύθυνος εκπαίδευσης Ε.Ο.ΚΑ.Ν.
14:00-14:15: Δικαιώματα και υποχρεώσεις των αθλητών με βάση τον κώδικα του WADA,
εισηγητής: Γεώργιος Ροδινός, εκτελεστικός διευθυντής Ε.Ο.ΚΑ.Ν.
14:15-14:30: Οι διαδικασίες δειγματοληψίας την εποχή του Covid-19, εισηγητής: Γεώργιος Γάλλος, μαιευτήρας-γυναικολόγος-δειγματολήπτης Ε.Ο.ΚΑ.Ν.
14:30-14:45: Βασικές αρχές και διαδικασίες στην καταπολέμηση του ντόπινγκ
εισηγήτρια: Αντωνία Κώτσια, υπεύθυνη ελέγχου ντόπινγκ Ε.Ο.ΚΑ.Ν.
14:45-15:00: Ο ρόλος των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος στο αντι-ντόπινγκ, εισηγήτρια: Στάλω Κάττου, υπεύθυνη ερευνών και συλλογής πληροφοριών Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου