Πολιτιστικά

«Προ των πυλών 4η διοργάνωση του πολιτιστικού θησαυρού της Ελλάδος «Treasure of Hellas»

Με πρωταγωνιστή τον πολιτισμό χωρίς σύνορα, θα ξεκινήσουν για τέταρτη χρονιά, οι εκδηλώσεις για το διεθνές φεστιβάλ “Treasure of Hellas” από 15-21 Οκτωβρίου 2019 και αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, του Τμήματος Πολιτισμού Π.Ν.Α. με επικεφαλής τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου και της Ακαδημίας Τεχνών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών της Μόσχας.

Ρωσία, Ελλάδα, Καζακστάν και Φινλανδία, σε μια πανδαισία διεθνούς πολιτισμού, σε ένα ακόμα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, με σκοπό – όπως κάθε χρόνο – να καλλιεργήσει έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης, προβάλλοντας θεσμούς αγαστής συνεργασίας και ανάδειξης διαφορετικού ύφους και χρώματος κουλτούρας.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενισχύει την έννοια της κατάργησης των συνόρων και των περιορισμών, μέσω του πολιτισμού κάθε λαού, που έχει ως βάση την ιστορία και την εξέλιξή του. Οι εκδηλώσεις με απαιτήσεις, δημιουργήματα κορυφαίων καλλιτεχνών που ξεκινήσαμε ως Τμήμα Πολιτισμού Π.Ν.Α. από την αρχή της πρώτης θητείας και συνεχίζουμε, εντάσσονται στο σχέδιο για επίτευξη υψηλών και φιλόδοξων πολιτιστικών στόχων στα Δωδεκάνησα. Εκτιμώ ιδιαιτέρως

τη συμβολή της Εφορείας Δωδεκανησιακών Αρχαιοτήτων, που πραγματικά και ουσιαστικά, προσπαθεί για τη μεταλαμπάδευση των γνώσεων του πολιτισμού σε όλα τα επίπεδα που την αφορούν» τονίζει για την εκδήλωση ο κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου.

Η συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ν.Α. με το φορέα “Academy of Arts and Educational Innovation of Moscow” έχει ως αποτέλεσμα την προβολή μιας γιορτής σύζευξης και ανταλλαγής πολιτισμού, προσφέροντας θέαμα σε συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους.

Απώτερος σκοπός του φεστιβάλ, είναι η δημιουργία ιδανικών συνθηκών έκφρασης, ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων, καλλιέργεια ευγενούς άμιλλας και ανάδειξη ταλέντων στο χώρο του χορού, της υποκριτικής και της φωνητικής.

Όλα τα παραπάνω, συμβαίνουν, τόσο μέσα από το διαγωνιστικό κομμάτι του φεστιβάλ, όσο και μέσα από το κομμάτι των εργαστηρίων (master classes). Καλούνται δε, όλες οι σχετικές σχολές και τα ωδεία του νησιού, τόσο ως θεατές, όσο και ως συμμετέχοντες. Να σημειωθεί ότι, στην περσινή διοργάνωση (2018) οι συμμετέχοντες από το νησί της Ρόδου, έφτασαν τους 180.

Το συγκεκριμένο πολιτιστικό γεγονός, στηρίζει τον θεματικό τουρισμό στο νησί της Ρόδου, ο οποίος είναι προσοδοφόρος, όχι μόνο γιατί προσελκύονται άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα και τρόπο ζωής, αλλά κυρίως γιατί λαμβάνει χώρα σε μία χρονική περίοδο που χαρακτηρίζεται ως “low season”.

Το φεστιβάλ φέτος θα πραγματοποιηθεί τις ημερομηνίες 15 έως 21/10, έχοντας ήδη πολύ μεγάλη ανταπόκριση στις καλλιτεχνικές σχολές της Ρωσίας και Ρόδου, επίσης θα λάβουν μέρος σχολές από Φινλανδία και Καζακστάν.

Η μεγάλη φαντασμαγορική παράσταση, θα είναι ένα μιούζικαλ για όλες τις ηλικίες, που θα λάβει μέρος στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 20:30, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Ο διαγωνισμός σχολών χορού ωδείων χορωδιών και σχολείων, θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου και ώρα 10:00-17:00 στο Κινηματοθέατρο Ρόδων και στο Δημοτικό Θέατρο.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20.30 στο Κινηματοθέατρο Ρόδων.

Να τονίσουμε τέλος ότι, διαφημιστικά και μπροσούρες, θα διανέμονται στις σχολές της Ρόδου που παίρνουν μέρος, αλλά και στις υπόλοιπες

Κάλλιστος Διακογεωργίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου