Αθλητικά

ΕΕΑ: «Κόπηκε» ο Α.Σ. Ρόδος με επιβαρυντική απόφαση

• Χορηγήθηκε άδεια συμμετοχής στον Διαγόρα

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε τις αποφάσεις τησ από την τελευταία συνεδρίασή της.
Η Ε.Ε.Α. δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2 στον Α.Σ. Ρόδος, με την απόφαση να είναι επιβαρυντική για τα «ελάφια», καθώς όπως αναφέρει: « Η Επιτροπή διαβιβάζει αντίγραφα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα αδικήματα της Ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και Απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Επίσης, για τη διερεύνηση της παράτυπης βεβαίωσης του γνήσιου υπογραφής από αρμόδιους υπαλλήλους του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, οι οποίοι φέρονται να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής προσώπου του οποίου η υπογραφή τέθηκε από άλλο πρόσωπο».
Από εκεί και πέρα, η Ε.Ε.Α. χορήγησε άδεια στον Διαγόρα, οποίος θα συμμετάσχει κανονικά στο νέο πρωτάθλημα της S.L.2.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού:
«1. ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ σχετικά με το νυν ιδιοκτησιακό καθεστώς.
ΑΝΑΒΟΛΗ λόγω αιτήματος του πληρεξούσιου δικηγόρου για 05.10.21.
2. Αίτηση αλλαγής έδρας ΚΑΕ Γ.Σ. ΚΥΜΗΣ
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ
3. Έλεγχος δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ.3 του ν.2725/99, όπως ισχύει.
Α. ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΠΑΕ & ΤΑΑ:
ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ
ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ
ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΤΑΑ ΠΑΟΚ
ΤΑΑ ΚΗΦΙΣΙΑ
Β. ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ:
ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ
Γ. Η Επιτροπή διαβιβάζει αντίγραφα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα αδικήματα της Ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Επίσης, για τη διερεύνηση της παράτυπης βεβαίωσης του γνήσιου υπογραφής από αρμόδιους υπαλλήλους του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, οι οποίοι φέρονται να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής προσώπου του οποίου η υπογραφή τέθηκε από άλλο πρόσωπο.
Δ. Επισημαίνεται ότι για τις ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2, για την απόκτηση μετοχών, είτε κατά τη σύσταση, είτε κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα ακολουθήσει διαδικασία αδειοδότησης για τους αποκτώντες (άρθρα 69 και 69Α, όπως ισχύουν) και συνακόλουθα έρευνα πέραν των προβλεπόμενων στα παραπάνω άρθρα, της δήλωσης του Πόθεν Έσχες».
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Α.Σ. Ρόδος θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου