ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΔ: Δεν ενημερωθήκαμε για «ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Νέα Δημοκρατία

Να πάψει να χρη­σι­μο­ποιεί το εθνικό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σεων ως όχημα δια­σπο­ράς ψευδών ειδή­σεων καλεί η Νέα Δημο­κρα­τία την κυβέρ­νηση, δια­ψεύ­δο­ντας ότι έχει ενη­με­ρω­θεί από τους θεσμούς περί προ­ο­πτι­κής ακύ­ρω­σης του μέτρου μείωσης των συντά­ξεων.

Αφορμή για την έντονη αντί­δραση της Πει­ραιώς στάθηκε δημο­σί­ευμα του Αθη­ναϊ­κού Πρα­κτο­ρείου, που επι­κα­λού­μενο ευρω­παϊ­κές πηγές, ανα­φέ­ρει ότι οι θεσμοί έχουν ενη­με­ρώ­σει κόμματα της αντι­πο­λί­τευ­σης πως θεωρούν βιώσιμο το ασφα­λι­στικό και κάνουν πλέον λόγο για ενδε­χό­μενο ακύ­ρω­σης του μέτρου μείωσης των συντά­ξεων.

Στην ανα­κοί­νωσή της η ΝΔ ανα­φέ­ρει:

«Η Νέα Δημο­κρα­τία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περι­κο­πής των συντά­ξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρεί­α­στο Μνη­μό­νιο, ψηφί­στηκε με απο­κλει­στική ευθύνη της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η Ν.Δ. κατέ­θεσε και τρο­πο­λο­γία προ διμήνου για να μην εφαρ­μο­στούν οι περι­κο­πές, την οποία η κυβέρ­νηση Τσίπρα- Καμ­μέ­νου δυστυ­χώς απέρ­ριψε.

Τις ξεκά­θα­ρες αυτές θέσεις της η Ν.Δ. τις επα­νέ­λαβε και στη συνά­ντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπρο­σώ­πους των Θεσμών, οι οποίοι δεν απο­σα­φή­νι­σαν τις προ­θέ­σεις τους. Έκτοτε, καμία άλλη συνά­ντηση ή ενη­μέ­ρωση δεν υπήρξε στην αξιω­μα­τική αντι­πο­λί­τευση ούτε από την κυβέρ­νηση, ούτε από τους Θεσμούς

Με αυτά τα δεδο­μένα, καλούμε τη διοί­κηση του ΑΠΕ να συνει­δη­το­ποι­ή­σει ότι είναι αδια­νό­ητο να χρη­σι­μο­ποιεί το Εθνικό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σεων ως όχημα δια­σπο­ράς ψευδών ειδή­σεων και να το έχει μετα­τρέ­ψει σε όργανο προ­πα­γάν­δας της κυβέρ­νη­σης».

Η απά­ντηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Αθη­ναϊκό Μακε­δο­νικό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σεων εμμένει στις πλη­ρο­φο­ρίες των συντα­κτών του από ευρω­παϊ­κές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφα­λι­στικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομο­θε­τη­μέ­νου) μέτρου για τη μείωση των συντά­ξεων από την 1η Ιανουα­ρίου αλλά για ακύρωσή του».

Στο τηλε­γρά­φημα τονί­ζε­ται ότι «οι ίδιες ευρω­παϊ­κές πηγές για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενη­με­ρώ­σει και κόμματα της αντι­πο­λί­τευ­σης», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ.

ΠΗΓΉ kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.