Δυναμική παρουσία θα έχει το Κίνημα «Συσπείρωση Πολιτών Δωδεκανήσου» στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», οι επίσημες ανακοινώσεις για τον… εκλεκτό υποψήφιο δήμαρχο που θα υποστηριχθεί από το Κίνημα, θα γίνουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως μετά από συσκέψεις και διαβουλεύσεις του Κινήματος, επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Νίκος Τριπολίτης, αποφασίστηκε να μην κατέβει αυτόνομα στις εκλογές αλλά να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα εκείνη που είναι κοντά στους στόχους της κίνησης πολιτών.
Ως φαίνεται, η απόφαση ελήφθη και ο «εκλεκτός» από όσους έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο της Ρόδου, θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεργασία έχει ήδη «σφραγιστεί».
Παρόμοιες συνεργασίες, θα ανακοινωθούν και για άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, καθώς το Κίνημα «Συσπείρωση Πολιτών Δωδεκανήσου» αριθμεί πάνω από 4.500 μέλη σε όλα τα Δωδεκάνησα (από Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Νίσυρο, Κάρπαθο, Καστελόριζο) ενώ μόνον στην Ρόδο αριθμεί πάνω από 2.500 μέλη.
Ανεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, επιστήμονες, εργάτες, χαμηλόμισθοι, πολύτεκνοι, άνθρωποι που δηλώνουν απογοητευμένοι, κουρασμένοι και εξαπατημένοι από τα κόμματα και τους πολιτικούς, αποφάσισαν πριν από περίπου δύο χρόνια, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ιδρύοντας την «Συσπείρωση Πολιτών Ρόδου», που λόγω της μεγάλης αποδοχής μετεξελίχθηκε σε «Συσπείρωση Πολιτών Δωδεκανήσου».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η «Συσπείρωση Πολιτών Δωδεκανήσου», προέκυψε από πρωτοβουλία οικοδόμων με πρωτεργάτη τον πρόεδρο του σωματείου κ. Ν. Τριπολίτη, οι οποίοι προχώρησαν αρχικά στην σύσταση ομάδων περιφρούρησης για την προστασία Ροδιτών από πλειστηριασμούς των σπιτιών τους. Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος και των πολλών ανοικτών κοινωνικών ζητημάτων, όλο και περισσότεροι ήταν εκείνοι που ήθελαν να γίνουν μέρος της ομάδας περιφρούρησης, με αποτέλεσμα η πρωτοβουλία αυτή των πολιτών να διευρυνθεί και να απλωθεί σε όλα τα Δωδεκάνησα και στη συνέχεια να εξελιχθεί στην «Συσπείρωση Πολιτών Δωδεκανήσου».
Δεν θα πρέπει να αποκλείεται, ανάλογη παρέμβαση του Κινήματος «Συσπείρωση Πολιτών Δωδεκανήσου» να δούμε και στον Β΄Βαθμό Αυτοδιοίκησης καθώς στις εθνικές εκλογές, όπως εξάλλου έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ο κ. Νίκος Τριπολίτης.
Μάλιστα, ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο καταστατικό του Κινήματος «Συσπείρωση Πολιτών» προκειμένου να δρομολογηθεί η ανάμειξή του στην πολιτική.

Σχολιασμός άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ