Ρεπορτάζ

Υποβάλλεται αύριο σε χειρουργική επέμβαση η Μαρία Τσουρούττη

Αύριο θα υποβληθεί τελικά σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα μηνιγγιώματα που έχει στον εγκέφαλο και στην θωρακική μοίρα, η Μαρία Τσουρούττη, έπειτα από την δημοσιοποίηση του θέματος μέσω της «δημοκρατικής».

Η Μαρία Τσουρούττη μητέρα τεσσάρων παιδιών, που στα 29 της χρόνια έμεινε τυφλή και έκτοτε δεν σταμάτησε να αγωνίζεται, μέσω της συνέντευξής της στη «δ», στις 22 Μαρτίου 2020, παρουσίασε το πρόβλημα της υγείας της, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα χρήματα ώστε να υποβληθεί σε ακόμα μια επέμβαση, αυτή τη φορά για να αποφύγει εγκεφαλικό επεισόδιο.
Επειτα από πέντε αιτήματα στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο προκειμένου να καλυφθούν τα 8.100 ευρώ που απαιτούνται για την εξειδικευμένη επέμβαση μια γ knife στον εγκέφαλο το αίτημα απορρίφθηκε εκ νέου, με το αιτιολογικό ότι τα χαρτιά ήταν ελλιπή και τα στοιχεία ανεπαρκή παρότι όπως είχε πει στη «δ» και τις πέντε φορές προσκόμισε, ό,τι έγγραφα ζητήθηκαν.
Η δημοσιοποίηση του προβλήματος μέσω της «δ» και η αναπαραγωγή του από αθηναϊκά μέσα, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα προκειμένου η Μαρία να ανακουφιστεί από τους αφόρητους πόνους και το ενδεχόμενο εγκεφαλικού επεισοδίου που θα επιδείνωνε ακόμα περισσότερο την βεβαρημένη κατάσταση της υγείας της.
Η προβολή της ιστορίας της Μαρίας, μέσω της εκπομπής της Ζήνας Κουτσελίνη «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, κινητοποίησε αρκετό κόσμο και παρ΄ότι το απαιτούμενο ποσό δεν συγκεντρώθηκε, το νοσοκομείο «Υγεία», δέχθηκε να υποβληθεί η Μαρία στη χειρουργική επέμβαση μια γ knife, έπειτα από την δημοσιοποίηση του προβλήματος και της προχωρημένης κατάστασης των μηνιγγιωμάτων.
Όπως είχε δηλώσει η ίδια στη συνέντευξή της «Σήμερα έχω πέντε μηνιγγιώματα στον εγκέφαλο και έχω επίσης μηνιγγιώματα σε όλο το κεφάλι μέχρι και την θωρακική μοίρα. Κάποια στιγμή, συνειδητοποίησα ότι δεν υπακούει το ένα μου χέρι και έτσι αντιλήφθηκα ότι τα μηνιγγιώματα είχαν εξαπλωθεί. Αν δεν έκανα τις επεμβάσεις το 2013, μια γ knife στον εγκέφαλο και μια ακτινοθεραπεία στην θωρακική μοίρα, σήμερα θα ήμουν τετραπληγική.
Τα έξοδα των επεμβάσεων, κανονικά έπρεπε να τα καλύπτει το κράτος αλλά όλα τα χειρουργεία τα έχω κάνει με εράνους.
Αυτή τη φορά, πέντε φορές έστειλα τα χαρτιά μου στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο για να μου καλύψει τα 8.100 ευρώ που απαιτούνται για μια γ-knife στον εγκέφαλο και μου απέρριψαν το αίτημα, λέγοντάς μου ότι τα χαρτιά ήταν ελλιπή και τα στοιχεία ανεπαρκή αλλά έστειλα και τις πέντε φορές, ό,τι μου ζήτησαν.
Επείγει να κάνω το χειρουργείο, αμέσως μόλις περάσει η περίοδος περιορισμού λόγω του κορωνοϊού».
Επειτα από την γνωστοποίηση ότι ο ΕΟΠΥΥ αρνήθηκε για ακόμα μια φορά να καλύψει τα έξοδα και το Νοσοκομείο Υγεία δέχθηκε να γίνει η επέμβαση ακόμα κι αν δεν έχει συγκεντρωθεί όλο το απαιτούμενο ποσό, η Μαρία Τσουρούττη ευχαριστεί δημοσίως όλους όσοι συνέδραμαν στην επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την χειρουργική επέμβαση γ-knife.
Το 2009, το 2011 και το 2013 έχει υποβληθεί σε ακτινοχειρουργική με γ-knife που είναι μια εναλλακτική μορφή θεραπείας, έναντι του «ανοιχτού» χειρουργείου όγκων. Είναι μια μη επεμβατική μέθοδος, εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία ως θεραπεία μίας ημέρας και είναι πάρα πολύ καλά ανεκτή, διότι το κεφάλι της δεν μπορεί να αντέξει άλλες επεμβάσεις μετά τις δύο κρανιοτομές.
Η ίδια λίγο πριν το χειρουργείο δήλωσε τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ όσους με βοήθησαν και να σας ευχηθώ οι ευλογίες του Αγίου Τριαδικού Θεού μας να είναι στο σπιτικό σας και στον κάθε έναν δικό σας άνθρωπο και να μπορείτε να βοηθάτε.
Ευχαριστώ την εκκλησία Παναγιά Καθολική Κρεμαστής που είναι η ενορία μου, τον Πανορμίτη Σύμης, τους Συλλόγους: Χαλκητών Ρόδου ο Αγιος Ιωάννης, η Πρόοδος, η Παναγία η Ελεημονήτρια, Γυναικών Κρεμαστής, τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Ρόδου-Διαγόρα, τον σύνδεσμο Παναθηναϊκού Ρόδου, τον Προοφήτη Ηλία Ιαλυσού, το Νοσοκομείο Υγεία Αθηνών που παρότι δεν μαζεύτηκε το ποσό της επέμβασης δέχτηκε να γίνει διότι είδε ότι το κράτος μου είχε γυρίσει την πλάτη.
Ευχαριστώ την εφημερίδα “δημοκρατική”, την δημοσιογράφο Μαίρη Φώτη, την κ. Ζήνα Κουτσελίνη και το επιτελείο της, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ρόδου, τον κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου, την θεατρική ομάδα “O,τι να ναι”, όπως και πολλούς φίλους απλούς γεμάτους αγάπη.
Συγχωρέσετε με εάν ξεχνώ κάποιους, ήταν μεγάλος ο αγώνας και δεν έχω γράψει για μεμονωμένους ανθρώπους που έδιναν στον άντρα μου σε φάκελο χρήματα και με καρτούλα με ευχές», λέει η 49χρονη.

Η Μαρία, μέσω της «δ», ζητά να μην κατατίθενται άλλα χρήματα στον λογαριασμό της καθώς η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου