Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενοι για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού του αρχιτέκτονα και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Ροδίων Όραμα», κ. Δημητρίου Αδαμάκη, παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλυμμελειοδικών Ρόδου, δύο Αλβανοί.
Σύμφωνα με την από 30 Απριλίου 2014 έγκληση του κ. Αδαμάκη περί ώρα 22.26 της 29ης Απριλίου 2014, ενώ άνοιγε την πόρτα (οδηγού) του αυτοκινήτου του, το οποίο είχε σταθμεύσει επί της οδού Mιχ. Πετρίδη, με σκοπό να κατέβει και να κατευθυνθεί προς την οικία της μητέρας του, διήλθε με μεγάλη ταχύτητα από δίπλα του αυτοκίνητο, μάρκας Seat Leon, χρώματος μαύρου, το οποίο σταμάτησε λίγο παραπάνω.
Ενώ ο κ. Αδαμάκης βρισκόταν ακόμη εντός του οχήματος, το παραπάνω όχημα ενήργησε ελιγμό οπισθοπορείας και τον πλησίασε. Από το όχημα βγήκαν οι δύο Αλβανοί και ο πρώτος άρχισε να τον βρίζει. Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση και οι δύο αλλοδαποί άρχισαν να τον χτυπούν με τα χέρια τους στο πρόσωπο (μπουνιές). Στην προσπάθειά του να τους απωθήσει έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε στον αριστερό ώμο.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο ίδιο όχημα και τράπηκαν σε φυγή.
Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, όπου διεγνώσθη κάταγμα αριστερού ώμου και εισήχθη για νοσηλεία στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου.
Από την διενεργηθείσα προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι μια υπήκοος Αλβανίας, σύζυγος του πρώτου δράστη.
Αιτία του συμβάντος ήταν η παραλίγο πρόσκρουση του οχήματος που επέβαιναν οι δράστες, με εκείνο του παθόντος.
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι ενώ το αυτοκίνητο εκινείτο κανονικά με μικρή ταχύτητα ξαφνικά άνοιξε η πόρτα ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου, που βρισκόταν στην λωρίδα κυκλοφορίας της και βγήκε ο μηνυτής ο οποίος μιλούσε στο κινητό.
Αντιδρώντας άμεσα η ανιψιά του πρώτου έστριψε το τιμόνι αριστερά για να μην τον χτυπήσει μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, όπου ερχόταν άλλο αυτοκίνητο και φρενάρισαν αυτή και το άλλο αυτοκίνητο.
Αγανακτισμένος από την επικίνδυνη αυτή ενέργεια του μηνυτή ο ένας κατηγορούμενος, αφού θα μπορούσε είτε να χτυπήσει το αυτοκίνητο τον μηνυτή και να τον σκοτώσει ή τραυματίσει, είτε να τραυματιστούν και να σκοτωθούν οι ίδιοι διαμαρτυρήθηκε στα ελληνικά χωρίς να καταλάβει ο ίδιος τι του έλεγε, διότι δεν μιλάει ελληνικά.
Τότε ο μηνυτής, όπως είπε, άρχισε να φωνάζει δυνατά, και κρατούσε τα κλειδιά του ανάμεσα στα δάχτυλα του χεριού του. Ο ομοεθνής του επειδή από τις φωνές το παιδί άρχισε να κλαίει βγήκε έξω από το αυτοκίνητο. Υποστηρίζει ότι ο μηνυτής πρώτος τον χτύπησε με το χέρι που κρατούσε τα κλειδιά κοντά στο αριστερό μάτι και άρχισε να τρέχει αίμα στο πρόσωπο του. Ο μηνυτής, όπως είπε, έσπρωξε και την ανιψιά του που προσπάθησε να τους χωρίσει.
Ως συνήγορος πολιτικής αγωγής παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης και ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων ο δικηγόρος κ. Βασίλειος Περίδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ