Ειδήσεις

Μπαράζ κινητοποιήσεων για τα μέτρα – Σε ΠΟΑΣΥ και ΚΕΔΕ οι πρώτες αντιδράσεις

Μπαράζ κινητοποιήσεων πυροδοτεί το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που κατατέθηκε στη Βουλή. Η ΠΟΑΣΥ καλεί τους αστυνομικούς σε κινητοποίηση για το μαχαίρι στους μισθούς. Στο ίδιο πνεύμα ετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος Γιώργος Πατούλης αναφέρει πως “δεν θα επιτρέψουμε σε καμία Κυβέρνηση να βάλει ταφόπλακα στους Δήμους” και σημειώνει ότι “με τη σφραγίδα της σημερινής Κυβέρνησης και με το 4ο Μνημόνιο, έρχονται ακόμη χειρότερες μέρες για την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές μας κοινωνίες”.

“Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση , για να πετύχει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τιμωρεί τους συνεπείς και τους οικονομικά αδύναμους.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση με την πράξη αυτή, που αποτυπώνεται στις σελίδες του πολυνομοσχεδίου, έχει αποφασίσει να εξοντώσει την Αυτοδιοίκηση, το μόνο θεσμό του Κράτους που λειτουργεί ακόμη και στηρίζει με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση.

Η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλες περικοπές.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να οδηγήσει σε κλείσιμο τους Δήμους μας.

Η ανατροπή μιας αδιέξοδης πολιτικής , που υπηρετεί όχι το συμφέρον της χώρας, αλλά τις εντολές των δανειστών , αποτελεί για μας μονόδρομο πλέον.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θα απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Δήμους ώστε να αποφασίσουμε από κοινού, την κλιμάκωση των αντιδράσεων μας”.

ΠΟΑΣΥ κινητοποιήσεις

Πρόσκληση για δυναμικές κινητοποιήσεις, προς όλο το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, απευθύνει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Με σύνθημα: «Τα ψέμματα τελείωσαν- Όλοι στους δρόμους», η Ομοσπονδία καλεί όλους τους αστυνομικούς να δώσουν το παρών στην πανελλαδική συγκέντρωση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη, 17/05/2017, και ώρα 17:00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη, ενώ καταλογίζει «βαριά και αποκλειστική ευθύνη» στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, για «στρεβλώσεις και αδικίες» που παρατηρούνται στο νομοσχέδιο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, μεταξύ άλλων, καταργούνται πέντε επιδόματα, μπαίνει πλαφόν τεσσάρων πενθημέρων για κάθε αστυνομικό, δημιουργούνται μισθολογικές ανισότητες μεταξύ ομοιόβαθμων, θίγονται περισσότερο οι χαμηλόβαθμοι, δεν θα γίνει ποτέ απόσβεση της προσωπικής διαφοράς και δεν θα λάβουν ποτέ αύξηση, κάποιες περιπτώσεις εργαζομένων μέχρι την αποστράτευση τους, ενώ σε κάποιες άλλες οι νέες αποδοχές τους να είναι μικρότερες από τα επίπεδα του 2012.

liberal.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου