ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπαράζ κινητοποιήσεων για τα μέτρα – Σε ΠΟΑΣΥ και ΚΕΔΕ οι πρώτες αντιδράσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ντουντούκα

Μπα­ράζ κι­νη­το­ποι­ή­σε­ων πυ­ρο­δο­τεί το πο­λυ­νο­μο­σχέ­διο με τα μέτρα που κα­τα­τέ­θη­κε στη Βουλή. Η ΠΟΑΣΥ καλεί τους αστυ­νο­μι­κούς σε κι­νη­το­ποί­η­ση για το μα­χαί­ρι στους μι­σθούς. Στο ίδιο πνεύ­μα ετοι­μά­ζε­ται για δυ­να­μι­κές κι­νη­το­ποι­ή­σεις.

Σε ανα­κοί­νω­σή της ΚΕΔΕ ο πρό­ε­δρος Γιώρ­γος Πα­τού­λης ανα­φέ­ρει πως “δεν θα επι­τρέ­ψου­με σε καμία Κυ­βέρ­νη­ση να βάλει τα­φό­πλα­κα στους Δή­μους” και ση­μειώ­νει ότι “με τη σφρα­γί­δα της ση­με­ρι­νής Κυ­βέρ­νη­σης και με το 4ο Μνη­μό­νιο, έρ­χο­νται ακόμη χει­ρό­τε­ρες μέρες για την Αυ­το­διοί­κη­ση και τις το­πι­κές μας κοι­νω­νί­ες”.

“Το πο­λυ­νο­μο­σχέ­διο που φέρ­νει προς ψή­φι­ση στη Βουλή η Κυ­βέρ­νη­ση , για να πε­τύ­χει το κλεί­σι­μο της δεύ­τε­ρης αξιο­λό­γη­σης, τι­μω­ρεί τους συ­νε­πείς και τους οι­κο­νο­μι­κά αδύ­να­μους.

Είναι φα­νε­ρό ότι η Κυ­βέρ­νη­ση με την πράξη αυτή, που απο­τυ­πώ­νε­ται στις σε­λί­δες του πο­λυ­νο­μο­σχε­δί­ου, έχει απο­φα­σί­σει να εξο­ντώ­σει την Αυ­το­διοί­κη­ση, το μόνο θεσμό του Κρά­τους που λει­τουρ­γεί ακόμη και στη­ρί­ζει με συ­νέ­πεια όλα αυτά τα χρό­νια, τις εκα­το­ντά­δες χι­λιά­δες συ­μπο­λί­τες μας που δο­κι­μά­ζο­νται από την κρίση.

Η Αυ­το­διοί­κη­ση δεν αντέ­χει άλλες πε­ρι­κο­πές.

Δεν θα επι­τρέ­ψου­με σε κα­νέ­ναν να οδη­γή­σει σε κλεί­σι­μο τους Δή­μους μας.

Η ανα­τρο­πή μιας αδιέ­ξο­δης πο­λι­τι­κής , που υπη­ρε­τεί όχι το συμ­φέ­ρον της χώρας, αλλά τις εντο­λές των δα­νει­στών , απο­τε­λεί για μας μο­νό­δρο­μο πλέον.

Η Κε­ντρι­κή Ένωση Δήμων Ελ­λά­δος θα απευ­θύ­νει κά­λε­σμα σε όλους τους Δή­μους ώστε να απο­φα­σί­σου­με από κοι­νού, την κλι­μά­κω­ση των αντι­δρά­σε­ων μας”.

ΠΟΑΣΥ κι­νη­το­ποι­ή­σεις

Πρό­σκλη­ση για δυ­να­μι­κές κι­νη­το­ποι­ή­σεις, προς όλο το προ­σω­πι­κό των Σω­μά­των Ασφα­λεί­ας, απευ­θύ­νει με ανα­κοί­νω­ση της η Πα­νελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Αστυ­νο­μι­κών Υπαλ­λή­λων.

Με σύν­θη­μα: «Τα ψέμ­μα­τα τε­λεί­ω­σαν- Όλοι στους δρό­μους», η Ομο­σπον­δία καλεί όλους τους αστυ­νο­μι­κούς να δώ­σουν το παρών στην πα­νελ­λα­δι­κή συ­γκέ­ντρω­ση των ερ­γα­ζο­μέ­νων στα Σώ­μα­τα Ασφα­λεί­ας που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στην Αθήνα την Τε­τάρ­τη, 17/05/2017, και ώρα 17:00 στην πλα­τεία Κο­λο­κο­τρώ­νη, ενώ κα­τα­λο­γί­ζει «βαριά και απο­κλει­στι­κή ευ­θύ­νη» στην πο­λι­τι­κή και φυ­σι­κή ηγε­σία του Σώ­μα­τος, για «στρε­βλώ­σεις και αδι­κί­ες» που πα­ρα­τη­ρού­νται στο νο­μο­σχέ­διο.

Στην ανα­κοί­νω­ση το­νί­ζε­ται ότι, με­τα­ξύ άλλων, κα­ταρ­γού­νται πέντε επι­δό­μα­τα, μπαί­νει πλα­φόν τεσ­σά­ρων πεν­θη­μέ­ρων για κάθε αστυ­νο­μι­κό, δη­μιουρ­γού­νται μι­σθο­λο­γι­κές ανι­σό­τη­τες με­τα­ξύ ομοιό­βαθ­μων, θί­γο­νται πε­ρισ­σό­τε­ρο οι χα­μη­λό­βαθ­μοι, δεν θα γίνει ποτέ από­σβε­ση της προ­σω­πι­κής δια­φο­ράς και δεν θα λά­βουν ποτέ αύ­ξη­ση, κά­ποιες πε­ρι­πτώ­σεις ερ­γα­ζο­μέ­νων μέχρι την απο­στρά­τευ­ση τους, ενώ σε κά­ποιες άλλες οι νέες απο­δο­χές τους να είναι μι­κρό­τε­ρες από τα επί­πε­δα του 2012.

liberal.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.