Ειδήσεις

Επιτυχημένη η ημερίδα για το Σχολικό Άγχος

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την ημερίδα με τίτλο: «Διαχείριση σχολικού άγχους κατά την περίοδο των εξετάσεων», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Απριλίου στην αίθουσα του ΑΚΤΑΙΟΝ από τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Σάββα Διακοσταματίου, που επισήμανε ότι στη ζωή αξία έχει η διαδρομή και όχι μόνο ο στόχος. Ακολούθησε προβολή video από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, στο οποίο παρουσιάστηκαν αποτελεσματικές τεχνικές προγραμματισμού και οργάνωσης του χρόνου.

Στη συνέχεια, τρεις εξαιρετικοί επιστήμονες, ο καθένας από την οπτική του κλάδου του, ανέλυσαν το θέμα του άγχους και πρότειναν λύσεις για την διαχείρισή του.

Η κα. Μαρία Καρίκη, Msc Ψυχολόγος και υπεύθυνη του “Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου” υπογράμμισε ότι οι στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους των εξετάσεων δεν αφορούν μονάχα το παιδί, αλλά όλη την οικογένεια, προκειμένου να εξασφαλισθεί το πλέον κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο για το μαθητή κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.

Η Δρ. Κατερίνα Βολονάκη – Καμπέρη, ιατρός παθολόγος, αναφέρθηκε στη “σωματοποίηση” του άγχους, δηλαδή, στη μεταφορά του άγχους στο σώμα του μαθητή. Στην εισήγησή της τόνισε ότι το πρώτο βήμα που θα πρέπει να γίνει για να αντιμετωπισθεί, είναι η αποδοχή της ψυχολογικής φύσεως των συμπτωμάτων, αφού βέβαια αποκλεισθεί οποιοδήποτε άλλο αίτιο από το γιατρό.

Στην τελευταία ομιλία της ημερίδας, ο κ. Μοράρης Εμμανουήλ, διαιτολόγος – διατροφολόγος, επιβεβαίωσε ότι μια ισορροπημένη διατροφή βοηθά το μαθητή να είναι πιο συγκεντρωμένος και αποδοτικός στο διάβασμα βελτιώνοντας, παράλληλα, τη διάθεσή του. Ως απαραίτητα συστατικά για τη θωράκιση του οργανισμού κατά την περίοδο των εξετάσεων ανέφερε τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα αμινοξέα, τα αντιοξειδωτικά, τη γλυκόζη και το σίδηρο.

Ευγενικοί χορηγοί της ημερίδας ήταν το Φροντιστήριο Ξένων γλωσσών easy – learning (προσφορά του μπουφέ) και η Δημοτική Επιχείρηση Ρόδου Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία ΑΕ (Δ.Ε.Ρ.Μ.Α. Α.Ε.) η οποία παραχώρησε την αίθουσα. Η βραδιά έκλεισε με συζήτηση ανάμεσα στους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους και με την ευχή οι εξετάσεις να μας βρουν όλους, γονείς και μαθητές ψύχραιμους και αποτελεσματικούς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου