Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ημεδαπός ρεσεψιονίστ που κρίθηκε ένοχος ψευδούς καταμήνυσης του προϊσταμένου του, τον οποίο κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση.
Το δικαστήριο έπαυσε υφ’ όρων την δίωξη εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ δέχτηκε την καταβολή της ποινής σε δόσεις από την 1η Μαΐου 2018 και για τρία έτη.
Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους και δύο μηνών.
Ο κατηγορούμενος συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ο προϊστάμενός του, ενώ εργαζόταν το καλοκαίρι του 2011 ως νυχτερινός υποδοχής σε ξενοδοχείο στη Νότια Ρόδο, είναι ομοφυλόφιλος και σχεδόν κάθε βράδυ τον παρενοχλούσε σεξουαλικά και τον χάιδευε στα γεννητικά του όργανα, ενώ εκείνος τον απωθούσε και του έλεγε «άσε με ήσυχο».
Ισχυρίστηκε επιπλέον ψευδώς ότι προσπαθούσε να τον δελεάσει με δωράκια έτσι ώστε να ενδώσει στις σεξουαλικές ορέξεις του. Στην ίδια μήνυσή του είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε αναφέρει κάτι γιατί φοβόταν ότι θα τον έδιωχναν από την εργασία του, πράγμα που έγινε τον Μάρτιο του 2012.
Δικαιολογώντας στην ίδια μήνυσή του, που κρίθηκε ψευδής και τέθηκε αμετάκλητα στο αρχείο, το ό,τι την υπέβαλε μετά από πολύ καιρό από τα καταγγελλόμενα αδικήματα είχε ισχυριστεί ότι έλαβε την απόφαση να τον αναφέρει στην αστυνομία διότι «συνεχίζει να παρενοχλεί σεξουαλικά άλλα άτομα, μερικά από τα οποία είναι ανήλικα (μαθητές)».
Ο κατηγορούμενος χθες επέμεινε στα καταγγελλόμενα, ενώ ο πρώην προϊστάμενός του και πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση τόνισε ότι δεν είχε καμία σχέση με την μη επαναπρόσληψή του και περαιτέρω ότι τον συκοφάντησε και τον καταμήνυσε ψευδώς διότι νόμιζε ότι εκείνος ήταν η αιτία που έχασε την δουλειά του.
Ως συνήγορος πολιτικής αγωγής παρέστη ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος και ως συνήγορος υπεράσπισης ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ