Ο σπουδαίος καλλιτέχνης της κρητικής μουσικής Νεκτάριος Σαμόλης μαζί με τους συνεργάτες του θα είναι στη Ρόδο, στη μεγάλη κρητική και νησιώτικη βραδιά που θα γίνει στην αίθουσα CASTELLO ROSSO το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 στις οκτώμισι το βράδυ. Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση οργανώνεται φέτος από την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου με την ευκαιρία των αποκριάτικων εκδηλώσεων που γίνονται στη Ρόδο.

Ο Νεκτάριος Σαμόλης εκπροσωπεί τη νέα γενιά των Κρητικών καλλιτεχνών υπηρετώντας με αυθεντικότητα και αξιοπιστία τη μουσική παράδοση της Κρήτης σήμερα. Πέρα απ’ αυτό όμως ο Νεκτάριος διακρίνεται και για το ήθος και την ποιότητά του ως Κρητικός. Αυτός είναι και ο ιδιαίτερος λόγος που έχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των πολλών φίλων του στη Ρόδο.

Χαράζοντας το δικό του δρόμο στην παραδοσιακή μουσική της Κρήτης έχει βαδίσει στα χνάρια των μεγάλων δασκάλων της και όπως σημειώνει θα ‘θελε το παίξιμό του να έχει τη δεξιοτεχνία του Μουντάκη, τον ρυθμό του Σκορδαλού και τη γλυκύτητα του Κλάδου. Γεγονός που οι πολλοί φίλοι της κρητικής μουσικής διαπιστώνουν πως το έχει επιτύχει.  Ξεχωρίζει ακόμη για το εξαίρετο βελούδο της φωνής του και μαγεύει με το τραγούδι του.

Πλούσια είναι και η δισκογραφική του δημιουργία μέχρι σήμερα με τελευταία του δισκογραφική δουλειά το δίσκο «Ο σάλτος».

Στη μεγάλη κρητική και νησιώτικη αποκριάτικη βραδιά της 17-2-2018  τον Νεκτάριο Σαμόλη θα συνοδεύουν, ο Δημήτρης Πρινάρης στο λαούτο, ο Γιώργος Ξυδάκης στο λαούτο – τραγούδι και ο Μάριος Καπελάκης στο νταούλι.

Η μουσική βραδιά του ερχόμενου Σαββάτου είναι μια καλή ευκαιρία για κείνους που αγαπούν την αυθεντική έκφραση τους μουσικής μας να χαρούν το σημαντικό αυτό καλλιτέχνη που θα φέρει μαζί του από την Κρήτη και όλα τα αρώματα της κρητικής μας παράδοσης για να τα χαρίσει σ’ όλους εκείνους που θα πάρουν μέρος σ’ αυτήν.

Η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου έχει φροντίσει άλλωστε με περισσή έγνοια και το κρητικό μενού το οποίο θα προσφερθεί.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ