Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων απορρίφθηκε η αίτηση μιας 23χρονης Ουκρανής για την άρση των περιοριστικών όρων που της έχουν επιβληθεί.
Στην συγκεκριμένη υπόθεση το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων έχει επιβάλει ποινή κάθειρξης 10 ετών σε υπότροπο σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, έγκλειστο στις φυλακές Πατρών, 38 χρονο Αλβανό.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως στην 23χρονη υπήκοο Ουκρανίας και ποινή κάθειρξης 6 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα σε ένα 37χρονο υπήκοο Αλβανίας γνωστό και ως “Σπάρτακο”.
Οι τελευταίοι δύο συνελήφθησαν την Κυριακή 15 Μαΐου 2016.

Η 23χρονη, που είχε απασχολήσει την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, σε δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των υπευθύνων λειτουργίας του στριπτιζάδικου “Nirvana” στο Φαληράκι, ως κονσοματρίς, και ενεπλάκη σε υπόθεση μαστροπείας, φέρεται συγκεκριμένα να στρατολογήθηκε από κύκλωμα στο οποίο μετέχουν ακόμη δύο Αλβανοί, τα στοιχεία των οποίων δεν έγιναν γνωστά, για τη μεταφορά κοκαΐνης στη Ρόδο.
Το απόγευμα της 15ης Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου, όπου εντοπίσθηκε η 23χρονη, κατά την αποβίβασή της από πλοίο της γραμμής Πειραιά-Ρόδου και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένη σε ποτήρι καφέ ποσότητα 125,5 γραμμαρίων κοκαΐνης, προκειμένου να την παραδώσει στον 37χρονο Αλβανό. Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών ουσιών και η 23χρονη συνοδεύτηκε υπό την επιτήρηση αστυνομικών σε προκαθορισμό ραντεβού συνάντησης στο Φαληράκι, όπου προσήλθε ο 37χρονος, ο οποίος μετά την παραλαβή της κοκαΐνης συνελήφθη προβάλλοντας πάντως σθεναρή αντίσταση.
Η 23χρονη φέρεται να συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς και κατά την διάρκεια της παραμονής της στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου δέχτηκε κλήσεις στο κινητό της τηλέφωνο από τους δύο συγκατηγορούμενους της για να κανονίσουν το σημείο συνάντησης για την παράδοση της κοκαϊνης. Σε έρευνα στην οικία του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κάνναβη βάρους 0,5 γραμμαρίων και μία πλαστική συσκευασία με σόδα.
Από την έρευνα προέκυψε ότι η 23χρονη παρέλαβε τα ναρκωτικά την 14η Μαΐου στον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισσό της Αθήνας από έναν Αλβανό. H 23χρονη, υποστήριξε ότι δέχτηκε τηλεφωνική κλήση του 38χρονου, κρατούμενου, συγκατηγορούμενού της, ο οποίος πιθανολογεί ότι πληροφορήθηκε την άφιξή της στην Αθήνα από ανάρτηση που έκανε στο facebook και της ζήτησε την μεταφορά ενός αντικειμένου στη Ρόδο. Ισχυρίστηκε ότι ήλθε σε δύσκολη θέση διότι της είχε δώσει στο παρελθόν 200 ευρώ για να πληρώσει το ενοίκιό της, ενώ της υποσχέθηκε ότι θα της έδινε μια σημαντική αμοιβή για την μεταφορά του πακέτου στη Ρόδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ