Ειδήσεις

Στο Δικαστικό Συμβούλιο η δολοφονία της Ιεροβασίλη

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου θα επιληφθεί της ιδιαιζόντως ειδεχθούς δολοφονίας της 61χρονης Ευαγγελίας (Αντζελας) Ιεροβασίλη του Γεωργίου το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2012, στο σπίτι της, στο Γεννάδι, με κατηγορούμενο τον γιό της Νικόλαο Μπατζακάκη του Ιωάννη, 26 ετών και την 36χρονη Ρωσίδα, πρώην σύντροφό του, Ιakouleva Irini του Οleg.
Οι δύο δράστες σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που τους έχει απαγγελθεί, την Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 και περίπου απογευματινές προς βραδινές ώρες και κατόπιν προμελετημένου σχεδίου, μετέβησαν στην οικία του θύματος, στο Γεννάδι. Βρήκαν το θύμα έξω από το σπίτι της, να ποτίζει τον κήπο.
Ο Νικόλαος Μπατζακάκης ζήτησε από τη μητέρα του να του φτιάξει καφέ, με σκοπό να μπει στο σπίτι και να την αιφνιδιάσει. Η τελευταία εισήλθε πράγματι στο χώρο της κουζίνας και τη στιγμή που γύρισε την πλάτη της, ο 26χρονος άρχισε να την χτυπάει με το μαχαίρι στο πίσω μέρος του σώματός της. Στη συνέχεια και ενώ το θύμα βρισκόταν πεσμένο στο πάτωμα, ο Νικόλαος Μπατζακάκης συνέχισε να επιφέρει σε αυτήν πλήγματα και στο μπροστινό μέρος του σώματός της, καταφέρνοντας σε αυτήν συνολικά δεκατρία τραύματα (νυγμούς – τομές).
Κίνητρο του φόνου, ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να περιέλθει στην κυριότητα του Νικόλαου Μπατζακάκη, μέρος της κληρονομιάς της  μητέρας του.
Η όλη υπόθεση έχει όμως συνέχεια και ενώπιον των αστικών δικαστηρίων.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», τα δύο παιδιά της 61χρονης, Τσαμπίκος Κουφάδης και Μελανθία Μπατζακάκη, θα επιδιώξουν να κηρυχθεί ανάξιος για να κληρονομήσει την μητέρα τους, ο μητροκτόνος αδελφός τους Νικόλαος Μπατζακάκης του Ιωάννη, 26 ετών, προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές.
Με κληρονομητήριο που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, περιέρχονται στην περιουσία του προσωρινά κρατούμενου μητροκτόνου, εξ’ αδιαιρέτου με τα δύο αδέλφια του, τα περιουσιακά στοιχεία της 61χρονης μητέρας τους, ενώ αποκλείεται το κληρονομικό δικαίωμα στον εν διαστάσει σύζυγό της.
Θυμίζουμε ότι ο πατέρας του δράστη, σε κατάθεση που έδωσε τον Σεπτέμβριο του 2014, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δολοφόνος της πρώην συζύγου του είναι ο γιός του, ενώ κατέθεσε ότι είχε αποκαλύψει στη σύντροφό του ότι ήταν ο δολοφόνος!
Η σύζυγός του κατέθεσε ότι την 1η Αυγούστου 2012 ο 26χρονος είχε πάθει σηψαιμία και ήταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου και εκείνη τον φρόντιζε και ότι την 10η Αυγούστου 2012 της απεκάλυψε ότι ήταν ο δολοφόνος!
Στην πορεία προέκυψε ότι την 5η Φεβρουαρίου 2014 ο δολοφόνος χορήγησε στον πατέρα του γενικό πληρεξούσιο για τη διαχείριση της περιουσίας του. Ο πατέρας φέρεται να επεδίωξε να λάβει πληρεξουσιότητα για τη διαχείριση της περιουσίας και από την κόρη του Μελανθία, πλην όμως η τελευταία αρνήθηκε και ως εκ τούτου το πληρεξούσιο έχει ισχύ μόνο για τον γιό.
ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ
Τα δύο παιδιά του θύματος έχουν προσφύγει μόλις πρόσφατα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου στρεφόμενοι κατά του πρώην συζύγου της και μητέρας της δεύτερης με αγωγή αποβολής από τη νομή.
Ως εξ αδιαθέτου κληρονόμοι της μητέρας τους, μαζί με τον Νικόλαο Μπατζακάκη, είναι συγκύριοι, συννομείς και συγκάτοχοι, του ακινήτου στο οποίο έγινε ο φόνος.
Προς το τέλος του μηνός Φεβρουαρίου, περίπου δύο εβδομάδες μετά την περαίωση της ανακριτικής δικογραφίας, όπως υποστηρίζουν, ο αντίδικός τους, παρανόμως, χωρίς δικαίωμα, αυθαίρετα και άνευ της θελήσεώς τους, συναίνεσης ή έγκρισης, εκμεταλλευόμενος την απουσία τους, εγκαταστάθηκε στο ακίνητο.
Τον Οκτώβριο του 2014, αφού έλαβαν λογαριασμό της ΔΕΗ για το ως άνω ακίνητο, προέβησαν στην διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, με σκοπό να περιορίσουν τις ζημιές που προκαλούνται από την κατάληψη του και για να τον αναγκάσουν να εγκαταλείψει το σπίτι.
Διατείνονται ότι ο εναγόμενος έχει καταφέρει με κάποιον τρόπο να επανασυνδέσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Ζητούν να αναγνωριστούν συννομείς, κατά ποσοστό 1/3 έκαστος, του ακινήτου και να υποχρεωθεί ο εναγόμενος να τους το αποδώσει.
Να διαταχθεί η αποβολή του εναγομένου και κάθε τρίτου που τυχόν έλκει δικαιώματα απ’ αυτόν από το ακίνητο και η  εγκατάστασή τους από κοινού στο ακίνητο.
Ζητούν ακόμη να απειληθεί εναντίον του εναγομένου χρηματική ποινή 2.000 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός μηνός για κάθε μελλοντική διατάραξη της νομής τους αλλά και να υποχρεωθεί να καταβάλει σε καθένα τους, το ποσό των 133 ευρώ μηνιαίως, που αντιστοιχεί στα ωφελήματα που θα μπορούσαν, να εξάγουν από την κατοικία, για το χρονικό διάστημα από το τέλος Φεβρουαρίου 2014.

Τέλος ζητούν να τους καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου