Τοπικές Ειδήσεις

Καταδίκη σε αποζημίωση φαρμακοποιού μετά από προσφυγή πρώην υπαλλήλου

Με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου έγινε δεκτή η έφεση ως προς το κεφάλαιο των τόκων που άσκησε φαρμακοποιός κατά απόφασης που την υποχρέωνε να καταβάλει χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 25.000 ευρώ σε έναν κάτοικο της Ρόδου, που τον απασχολούσε στο φαρμακείο από δάνειο.
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την αγωγή επιδικάζοντας προσωρινά το ποσό των 8.000 ευρώ στον ενάγοντα, ενώ έκρινε ότι είχε δανείσει στην εργοδότριά του το ποσό των 34.100 ευρώ από το οποίο δεν του επέστρεψε τα 25.000 ευρώ. Μάλιστα το Δικαστήριο υποχρέωνε την εναγομένη να καταβάλει στον ενάγοντα το ποσό των 25.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο από 28-03-2014 και μέχρι την ολοσχερή εξόφληση.
Το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο έκανε δεκτό μόνο τον λόγο έφεσης που αφορούσε στο κεφάλαιο της τοκοφορίας η οποία θα πρέπει να εκκινεί ένα μήνα μετά την επίδοση της καταγγελίας ήτοι από 06-05-2014.
Όπως έγραψε η «δ», η υπόθεση αυτή αποτελεί ουσιαστικά «ουρά» μιας άλλης αντιδικίας.
Ο ίδιος υπάλληλος είχε προσφύγει ενώπιον της Δικαισύνης, ισχυριζόμενος ότι επεδίωξε να τον εμπλέξει στο σκάνδαλο των εικονικών συνταγογραφήσεων, που εξιχνίασαν επιθεωρητές του ΕΟΠΥΥ, µε τη συνδροµή της Αρχής Καταπολέµησης της Νοµιµοποίησης Εσόδων από Εγκληµατική Δραστηριότητα, της Διεύθυνσης Οικονοµικής Αστυνοµίας και Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος και του ΣΔΟΕ.
Ο ενάγων εργαζόταν από την 1η Σεπτεμβρίου 2006 ως υπάλληλος στο φαρμακείο της εναγόμενης. Η εργασιακή τους σχέση έληξε, όπως υποστηρίζει, τον Φεβρουάριο του έτους 2014, όταν του πρότεινε να του μειώσει τον μισθό κατά 50%.

Η εναγόμενη κλήθηκε από την πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την παράτυπη εκτέλεση αποφάσεων στο φαρμακείο της, κατόπιν ελέγχου και του σχετικού πορίσματος της ΥΠΕΔΥΦΚΑ.
Με την από 18 Ιουνίου 2014 αίτησή του, ζήτησε και έλαβε από την πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου το υπόμνημα και όπως τονίζει, με έκπληξή του διαπίστωσε ότι τον καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο για την εκτέλεση των συνταγών, οι οποίες κατά το πόρισμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ εκτελέστηκαν παράτυπα.
Ο λόγος της απόλυσής του ήταν, όπως ισχυρίζεται, η μείωση μισθού που ήθελε να του επιβάλει και μόνο, για τον λόγο αυτό, άλλωστε, προσέφυγε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στις 11 Μαρτίου 2014, ζητώντας να του καταβάλει τα δεδουλευμένα, άδεια, επίδομα αδείας κλπ., όπως και έπραξε άμεσα.
Ο υπάλληλος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Γιάννη Χριστοδούλου και η φαρμακοποιός από τον δικηγόρο κ. Στέλιο Κιουρτζή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου