- Ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης γιόρτασε τα 51α γενέθλιά του, κάνοντας απολογισμό της θητείας του και αναδεικνύοντας τις δυσκολίες και τις εμπειρίες που απέκτησε.
- Τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει ωριμάσει και εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια, αντιμετωπίζοντας πρωτόγνωρες προκλήσεις με σκληρή δουλειά και αυξημένες ευθύνες.
- Υπογράμμισε ότι ο βασικός στόχος παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με σταδιακές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση διαχρονικών προβλημάτων.
- Αναφέρθηκε στην επόμενη διετία ως κρίσιμη περίοδο για την αποτίμηση του έργου της δημοτικής αρχής, με έμφαση στην απόδοση αποτελεσμάτων και νέες προτεραιότητες.
Τα 51 του χρόνια συμπλήρωσε ο δήμαρχος Ρόδου (Τρίτη και… 13 Οκτωβρίου) κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, με τη συζήτηση γύρω από τα γενέθλιά του να αποτελεί αφορμή για έναν ευρύτερο απολογισμό της μέχρι σήμερα πορείας της δημοτικής αρχής. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στις εμπειρίες που αποκόμισε κατά τη διάρκεια της θητείας του, στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα του, αλλά και στις προκλήσεις της επόμενης περιόδου. Παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγές, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών παραμένει ο βασικός στόχος.
«Δεν είμαστε οι ίδιοι που ήμασταν πριν τρία χρόνια»
Αναφερόμενος στη διαδρομή που έχει διανύσει η δημοτική αρχή, ο Αλέξανδρος Κολιάδης περιέγραψε μια περίοδο έντονων εμπειριών, απαιτήσεων και προσαρμογής στις ανάγκες του Δήμου Ρόδου.
«Σίγουρα αυτό που αισθάνομαι είναι ότι έχουμε μεγαλώσει πάρα πολύ σ’ αυτά τα τρία χρόνια, από όλες τις πλευρές. Εμπειρικά έχουμε ζήσει πράγματα τα οποία ήταν πρωτόγνωρα για όλη την παράταξη, για μένα και όλη την παράταξη. Αλλά μέσα στις δυσκολίες και μέσα στην καθημερινότητα αυτή, νομίζω ότι ωριμάσαμε πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως σημείωσε, η ευθύνη της διοίκησης ενός μεγάλου δήμου συνεπάγεται αυξημένες απαιτήσεις και καθημερινή εργασία. «Είναι αλήθεια ότι αυτή η ευθύνη της διοίκησης ενός δήμου, όπως είναι αυτός ο δήμος της Ρόδου, έχει πάρα πολλές απαιτήσεις, πολλές ευθύνες και θέλει πάνω απ’ όλα πολλή δουλειά», δήλωσε.
Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή επιδιώκει να αξιοποιεί κάθε ημέρα, χωρίς να αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, ενώ αναγνώρισε ότι πολλά από τα προβλήματα του νησιού είναι διαχρονικά και απαιτούν σταδιακές παρεμβάσεις.
Ο κ. Κολιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη δυσκολία της προσπάθειας και την ανάγκη να αντιμετωπιστούν συσσωρευμένα προβλήματα.
«Ο κόσμος αγκαλιάζει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Αντιλαμβάνεται ότι τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και πολλά από αυτά είναι και χρόνια προβλήματα. Το ξέρουμε και εμείς και πάμε βήμα-βήμα, χτίζουμε βήμα-βήμα για να πετύχουμε τον στόχο μας», ανέφερε.
Και πρόσθεσε, περιγράφοντας την προτεραιότητα της δημοτικής αρχής: «Ένας είναι ο στόχος, η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από αυτό».
Το στοίχημα της επόμενης διετίας
Κοιτάζοντας προς την επόμενη περίοδο, ο ίδιος αναγνώρισε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο της θητείας της, καθώς πλέον καλείται να αποδώσει αποτελέσματα από τον σχεδιασμό και τις προσπάθειες των προηγούμενων ετών.
«Αντίστροφα, να σας πω ότι έχουμε άλλα δύο χρόνια ακόμα μπροστά μας για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Δύο χρόνια για εμάς, σαν τα τρία χρόνια αυτά που πέρασαν μας φάνηκαν καμιά δεκαπενταριά», είπε, περιγράφοντας τον έντονο ρυθμό της καθημερινότητας.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση του έργου θα γίνει στο τέλος της διαδρομής, επισημαίνοντας πως η επόμενη διετία έχει διαφορετικές προτεραιότητες από την πρώτη.
«Είναι πολύς δρόμος, μακρύς ο δρόμος, από την άποψη ότι έχουμε πολλή δουλειά ακόμα να κάνουμε. Και ο απολογισμός γίνεται πάντα στο τέλος», τόνισε.
Προανήγγειλε αλλαγές στο σχήμα της δημοτικής αρχής
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές του δημάρχου στις αλλαγές που αναμένεται να υπάρξουν στο σχήμα της δημοτικής αρχής. Όπως εξήγησε, η εναλλαγή προσώπων σε διαφορετικές θέσεις μπορεί να συμβάλει στην απόκτηση εμπειρίας και στην καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων που απασχολούν το νησί.
«Θα υπάρξουν αλλαγές, αυτό είναι το μόνο σίγουρο», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τον Ιανουάριο υπάρχει χρόνος για σκέψη και αξιολόγηση.
Ο Αλέξανδρος Κολιάδης εξέφρασε, τέλος, την ικανοποίησή του για τη συμβολή των μελών της παράταξής του, σημειώνοντας ότι ο καθένας συμμετέχει στην προσπάθεια με τις δικές του δυνάμεις.



































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.