Ειδήσεις

Πανεκπαιδευτική διαμαρτυρία την Τετάρτη 14/10 στη Ρόδο

Όλοι την Τετάρτη 14/10/2015 στις 13:30 στα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
(κτήριο Εφορίας)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ!
Ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι η κατάσταση στα σχολεία και στην εκπαίδευση γενικότερα συνεχίζει να παραμένει τραγική. Τα περισσότερα σχολεία υπολειτουργούν λόγω των χιλιάδων κενών. Πολλές οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση γιατί δε λειτουργούν υποστηρικτικές δομές (ειδικά σχολεία, ολοήμερα, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, ενισχυτική διδασκαλία…). Οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες ώρες διδασκαλίας και να υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Δεν περιμένουμε πια τίποτα. Όλα θα κριθούν από μας και τον αγώνα μας!
Διαδηλώνουμε ενάντια :
Στα εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών.
Στο πρόβλημα της καθαριότητας στα σχολεία
Στη μη καταβολή της 3ης και 4ης δόσης της κρατικής χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές.
Απαιτούμε:
Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα για να σταματήσει αυτή η τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο.
Κάλυψη όλων των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών για να ξεκινήσει η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.
Διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις ΔΕΚΟ.
Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές. Κατάργηση του ΦΠΑ για τα φροντιστήρια και τα είδη πρώτης ανάγκης για τις λαϊκές οικογένειες.
Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες και να λυθεί μόνιμα το ζήτημα της καθαριότητας του σχολείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Την κινητοποίηση αποφάσισαν από κοινού η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου, ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου και η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να προχωρήσουν άμεσα σε αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, να πάρουν πρωτοβουλίες για δράσεις ανά σχολείο, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να συμμετέχουν.
Να δοθεί μια πρώτη απάντηση στο κλίμα ανοχής και μοιρολατρίας την Τετάρτη στις 13.30 μμ στην Εφορία!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Καραπάνου Ειρήνη Παπαδοπούλου Σπυριδούλα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου