Τις πρόσφατες εξελίξεις με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής Ρόδου και την σύμπραξη των παρατάξεων του κ. Αντώνη Καμπουράκη και του κ. Στράτου Καρίκη, σχολίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Καλετός Πότσος.

«Τις τελευταίες ημέρες μετά την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και τις δημαιρεσίες, επιβεβαιώθηκε αυτό που όλοι περιμέναμε σχετικά με την σύμπραξη των δύο παρατάξεων Καμπουράκη – Καρίκη. Αυτό δεν μας ξάφνιασε καθώς ήμασταν σίγουροι πως στον Δήμο Ρόδου δεν θα υπήρξε ‘ακυβερνησία’ από την στιγμή που υπήρχε διάθεση συνεργασίας. Ωστόσο, η σύμπραξη δεν αφορά τόσο τα πρόσωπα και τις παρατάξεις, όσο την σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων των οποίων στήριξαν τους συγκεκριμένους υποψήφιους: δηλαδή η σύμπραξη του Σύριζα με τη Ν.Δ. Μπορεί να έχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά στην πολιτική που θα εφαρμοστεί στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι θέσεις τους είναι ακριβώς οι ίδιες. Δεν θα μας φανεί περίεργο όταν επικαλούμενοι ‘το καλό του τόπου’ θα φανούν συμπράξεις και συνεργασίες που στόχο όμως, έχουν την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου στην περιοχή μας, ή πολιτικών αποφάσεων αναφορικά με ιδιωτικοποιήσεις. Και μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις που θα αφορούν είτε τα σκουπίδια, είτε την ύδρευση, και άλλους τομείς στους οποίους ενδιαφέρονται πολλοί να επενδύσουν αφού υπάρχουν πολλά κέρδη», όπως είπε.
Ο κ. Πότσος είπε ακόμη, πως όλα έχουν αλλάξει στον ρόλο και την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιούνται εφεξής οι συγκεκριμένες πολιτικές.
Επέμεινε πάντως, πως τρανό παράδειγμα είναι η παραχώρηση των παραλιών σε ιδιώτες, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις εξαγγελίες της σχετικά με την προσπάθεια της ανάπτυξης και της προσέλκυσης νέων επενδύσεων.
«Τα ζητήματα που ταλανίζουν την Ρόδο, δεν συζητήθηκαν ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο, όπως π.χ. η ύδρευση και η αποχέτευση. Τι θα γίνει σε περίπτωση που ιδιωτικοποιηθούν όλα; Δεν λέμε όχι στις επενδύσεις αλλά από ποιους και ποιον θα εξυπηρετήσουν; Θέλουμε νέες θέσεις εργασίας αλλά με εξασφαλισμένα τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτό το οποίο θεωρούμε δεδομένο ότι δεν πρόκειται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί σαν ένα γρανάζι κυβερνητικών αποφάσεων και πιστεύουμε ότι αυτό, θα συνεχιστεί», ανέφερε.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέφρασε την διαβεβαίωση ότι θα αυξηθούν με μαθηματική ακρίβεια τα δημοτικά τέλη, στο πλαίσιο της επιβολής νέων φόρων στην βάση της εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας.
Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε πως σε θέματα που θα έχουν να κάνουν με την επίλυση σοβαρών ζητημάτων για το νησί της Ρόδου, η παράταξη είναι διατεθειμένη να δείξει διάθεση συνεργασίας.
«Ένα από τα θέματα που θα θέσουμε στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα είναι τα αντιπλημμυρικά έργα και η προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου για το νησί. Τα ρέματα πρέπει να καθαριστούν, τα ποτάμια πρέπει να ελεγχθούν και οφείλει η νέα δημοτική αρχή να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας» όπως είπε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ