‘’ Πριν από λίγο έδωσα εντολή στους νομικούς του Δήμου Κω να ξεκινήσουν τη νομική διαδικασία για να τερματιστεί η ανεξέλεγκτη λειτουργία του Κάπτεν-Ηλίας, ως καταυλισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Δεν θα αναφερθώ στους ανεύθυνους που δημιούργησαν αυτή την υγειονομική βόμβα, που μάζεψαν σε ένα πλήρως ακατάλληλο χώρο εκατοντάδες παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες και τους άφησαν χωρίς σίτιση και υγειονομική κάλυψη.
Το Κάπτεν-Ηλίας θα κλείσει. Γιατί εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί υγειονομική βόμβα, λειτουργεί χωρίς να υπάρχει διαχειριστής γιατί αυτοί που θα έπρεπε να είχαν αναλάβει την ευθύνη, το απέφυγαν.

Όλοι αυτοί οφείλουν μια μεγάλη συγνώμη στους κατοίκους της Λάμπης για το πρόβλημα που τους δημιούργησαν. Και επειδή δεν θα την πουν ποτέ και θα συνεχίσουν να κρύβονται, θα ζητήσω εγώ για λογαριασμό τους συγνώμη από τους κατοίκους της Λάμπης. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω.

Επίσης μέχρι αύριο βράδυ θα έχει τερματιστεί και η λειτουργία του χώρου ταυτοποίησης στο γήπεδο του Ανταγόρα και θα επιβιβαστούν όλοι στο πλοίο που θα έρθει. Θέλω να ευχαριστήσω πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής για την κατανόηση αλλά και την αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν. Γνωρίζω ότι οι τρεις τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες για αυτούς, ο χώρος όμως θα εκκενωθεί και θα επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί μέσα στο επόμενο 48ωρο.’’

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ