ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική συμφωνία για τα πνευματικά δικαιώματα, 2,5 € ανά δωμάτιο για τα 5* ξενοδοχεία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
πνευματικα δικαιώματα

Συμ­φω­νία συνερ­γα­σίας win-win που εκτι­μά­ται ότι θα επι­φέ­ρει ηρεμία στον ταραγ­μένο χώρο των πνευ­μα­τι­κών δικαιω­μά­των σύναψαν η Κεντρική Ένωση Επι­με­λη­τη­ρίων Ελλάδος και ο Οργα­νι­σμός Συλ­λο­γι­κής Δια­χεί­ρι­σης «Αυτο­δια­χεί­ριση» σήμερα στα γραφεία της Κ.Ε.Ε.Ε.

Με τη συμ­φω­νία αυτή, οι επι­χει­ρή­σεις – μέλη των Επι­με­λη­τη­ρίων που είναι υπό­χρεοι πλη­ρω­μής πνευ­μα­τι­κών δικαιω­μά­των θα κατα­βάλ­λουν λιγό­τερα χρήματα, ενώ και οι δικαιού­χοι δημιουρ­γοί θα εισπράτ­τουν περισ­σό­τερα από όσα όταν τον χώρο κατα­δυ­νά­στευε η ΑΕΠΙ.

Όπως επε­σή­μανε ο πρό­ε­δρος της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Κων­στα­ντί­νος Μίχαλος «ο αγώνας των Επι­με­λη­τη­ρίων για σχεδόν πέντε χρόνια ήταν πολυ­ε­πί­πε­δος, δύσκο­λος αλλά και δίκαιος  απέ­να­ντι στην παρά­τυπη δράση της ΑΕΠΙ. Τώρα, με τη συμ­φω­νία Κ.Ε.Ε.Ε. και «Αυτο­δια­χεί­ρι­σης» οι αμοιβές καθο­ρί­ζο­νται με υπο­χρε­ω­τική δια­πραγ­μά­τευση, γεγονός που κατέ­ληξε σε ένα αμοι­βο­λό­γιο δίκαιο και κοινά απο­δε­κτό. Με τη συμ­φω­νία αυτή απο­δει­κνύ­ε­ται και στην περί­πτωση των πνευ­μα­τι­κών δικαιω­μά­των ότι όπου υπάρχει διάθεση για συνεν­νό­ηση, συνερ­γα­σία και συναί­νεση επι­τυγ­χά­νο­νται οι βέλ­τι­στες λύσεις».

Από την πλευρά του, ο πρό­ε­δρος του Οργα­νι­σμού Συλ­λο­γι­κής Δια­χεί­ρι­σης «Αυτο­δια­χεί­ριση» κ. Γιάννης Γλέζος χαρα­κτή­ρισε «ιστο­ρική μέρα τη σημε­ρινή για τα πνευ­μα­τικά δικαιώ­ματα στην Ελλάδα, όπου η Κ.Ε.Ε.Ε. τόλμησε, πριν καν ψηφι­στεί ο νόμος που καθυ­στέ­ρησε αδι­καιο­λό­γητα για ενάμισι χρόνο, να υπο­γρά­ψει την πρώτη σύμβαση με συλ­λο­γική δια­πραγ­μά­τευση με την «Αυτο­δια­χεί­ριση». Ως πρό­ε­δρος του Οργα­νι­σμού Δια­χεί­ρι­σης Πνευ­μα­τι­κών Μου­σι­κών Δικαιω­μά­των «Αυτο­δια­χεί­ριση», όλο αυτό το διά­στημα επέμενα ότι οι χρήστες δεν είναι εχθροί μας αλλά συνερ­γά­τες και πελάτες μας και ότι με τη συλ­λο­γική δια­πραγ­μά­τευση θα απο­κα­τα­στα­θεί η εμπι­στο­σύνη και θα λυθεί το τερά­στιο πρό­βλημα της είσπρα­ξης πνευ­μα­τι­κών δικαιω­μά­των στην Ελλάδα, που ύστερα από τις φοβερές πρα­κτι­κές όλων των τελευ­ταίων χρόνων είχε κατα­στή­σει την έννοια των πνευ­μα­τι­κών δικαιω­μά­των μισητή στους χρήστες. Από σήμερα ξεκι­νάει μια και­νούρ­για περί­ο­δος φιλίας, συνερ­γα­σίας και εμπι­στο­σύ­νης μεταξύ όλων των επαγ­γελ­μα­τιών της Ελλάδας και του Οργα­νι­σμού μας».

Ο Συντο­νι­στής της Κ.Ε.Ε.Ε. για την τρο­πο­ποί­ηση του Νόμου περί πνευ­μα­τι­κών δικαιω­μά­των κ. Στυ­λια­νός Μωρα­ΐ­της, από την πλευρά του δήλωσε: «Μετά από πολυετή αγώνα σήμερα φτάσαμε και υπο­γρά­ψαμε συμ­φω­νία συνερ­γα­σίας με την «Αυτο­δια­χεί­ριση» απο­δει­κνύ­ο­ντας και στην πράξη ότι η συνερ­γα­σία και η συνεν­νό­ηση μπορεί να επι­φέ­ρει θετικά απο­τε­λέ­σματα. Ο επι­χει­ρη­μα­τι­κός κόσμος θα ηρε­μή­σει από τη λαίλαπα και το κυνη­γητό μιας οικο­γέ­νειας, θα απε­λευ­θε­ρω­θούν οι αίθου­σες των δικα­στη­ρίων, θα στα­μα­τή­σουν οι απειλές από την ΑΕΠΙ και επι­τέ­λους οι χρήστες θα πλη­ρώ­νουν λιγό­τερα και οι δημιουρ­γοί θα παίρ­νουν περισ­σό­τερα».

Κατά την υπο­γραφή παρέ­στη­σαν ο γενικός γραμ­μα­τέας της ΚΕΕΕ κ. Πανα­γιώ­της Αγνιά­δης και ο πρό­ε­δρος του Επι­με­λη­τη­ρίου Καρ­δί­τσας και μέλος της Επι­τρο­πής της Κ.Ε.Ε.Ε. για την τρο­πο­ποί­ηση του Νόμου περί πνευ­μα­τι­κών δικαιω­μά­των κ. Βύρων Παππάς.

.Δια­βά­στε περισ­σό­τερα στο money-tourism.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.