Τοπικές Ειδήσεις

Εθελοντική Αιμοδοσία ΓΕΛ Αρχαγγέλου αφιερωμένη στη μνήμη του Τσαμπίκου Δανά

Την Τρίτη, 7 Απριλίου 2019, ο Αρχάγγελος βυθίστηκε σε βαρύ πένθος. Ο άδικος και πρόωρος χαμός του Τσαμπίκου Δανά, μαθητή της Α΄ Λυκείου του ΓΕΛ Αρχαγγέλου, συγκλόνισε μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου. Ο βουβός πόνος που αποτυπώθηκε στα πρόσωπα των μαθητών μετουσιώθηκε σε αγάπη και προσφορά την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019, κατά την 3η ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου. Εκπαιδευτικοί και μαθητές αφιέρωσαν την αιμοδοσία στη μνήμη του Τσαμπίκου και προσέφεραν αλληλέγγυα το αίμα τους δωρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους που το χρειάζονται.

Η αιμοδοσία διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή φορά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς από τους μαθητές του ΓΕΛ Αρχαγγέλου με τη στήριξη του Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Η συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και κατοίκων της περιοχής ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού ο αριθμός των φιαλών που συγκεντρώθηκαν ήταν ιδιαίτερα υψηλός (39 μονάδες αίματος), σε μια περίοδο κατά την οποία οι ανάγκες σε αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Παράλληλα, στο χώρο της αιμοδοσίας δόθηκε η ευκαιρία, σε όσους ήθελαν, να γίνουν υποψήφιοι δότες μυελού των οστών.

Οι μαθητές ανέλαβαν πολλαπλούς ρόλους, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας την τοπική κοινωνία για την αιμοδοσία. Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, ομάδες μαθητών ενημέρωναν, με οργανωμένες παρουσιάσεις που είχαν επιμεληθεί οι ίδιοι, τους συμμαθητές τους για τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας. Τέλος, διακόσμησαν το χώρο της αιμοδοσίας με δημιουργίες δικές τους, καθώς και των μικρών μαθητών των δημοτικών σχολείων της περιοχής που είχαν φροντίσει να ενημερώσουν και να εμπλέξουν σε εικαστικές δημιουργίες κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας του Δεκεμβρίου. Το σημαντικότερο, όμως, ήταν ότι ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών άνω των 17 ετών έγιναν και οι ίδιοι εθελοντές αιμοδότες, ενώ πολλοί από όσους ήταν άνω των 18 ετών έγιναν δότες μυελού των οστών.

Στην αιμοδοσία παρευρέθηκε ο Διευθυντής του ΓΕΛ Αφάντου μαζί με εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας του, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σύνδεση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο σχολείων με αφορμή την αιμοδοσία. Να σημειωθεί ότι οι μαθητές των δυο σχολείων ανέπτυξαν επικοινωνία, προκειμένου να δοθούν πολύτιμες πληροφορίες από το ΓΕΛ Αφάντου στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου σχετικά με τις απαιτούμενες ενέργειες για την άρτια διοργάνωση μιας αιμοδοσίας.

Την αιμοδοσία τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιδήμαρχος Σάββας Καλαθενός και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αρχαγγέλου Αργύρης Αργυρού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου