Ρεπορτάζ

Διαστάσεις προσλαμβάνει η κόντρα “Κόκκινου – Κρητικού”

Απρόβλεπτο τέλος είχε η συζήτηση στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ κατά την οποία συμμετείχαν οι υποψήφιοι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, Δημήτρης Κρητικός, Χαράλαμπος Κόκκινος, Μιχάλης Κόκκινος και Λουκάς Κωτσαδάμ, των παρατάξεων, Γιάννη Μαχαιρίδη, Γιώργου Χατζημάρκου, Μπεννέτου Σπύρου και Λίλας Καφαντάρη αντιστοίχως, όταν ο Δημήτρης Κρητικός από την παράταξη Μαχαιρίδη αναφέρθηκε στην αθωωτική απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής της Δικαιοσύνης, του Συμβουλίου Χαρίτων, για τον Χαράλαμπο Κόκκινο, ενώ δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο σε συγκατηγορούμενο του.

O κ. Κόκκινος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο πατέρας του κ.Κρητικού είχε διοριστεί κοινοτάρχης επί χούντας. Ο κ. Κρητικός, αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος και θα πρέπει να αναμένονται και νέες αντιδράσεις.

Απάντηση του Δημήτρη Κρητικού στον Μπάμπη Κόκκινο

Με την πιο βρώμικη προπαγάνδα που δηλητηριάζει με τον χειρότερο τρόπο το πολιτικό κλίμα, επέλεξε να δείξει τον πραγματικό του εαυτό ο αρχηγός της μαύρης παραπληροφόρησης, ο οποίος ενώ καταδικάστηκε τελεσίδικα, φρόντισε να λάβει χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε αντίθεση με τους υπαλλήλους τους οποίους φόρτωσε τα πάντα και παραμένουν μέχρι σήμερα χωρίς δουλειά.
Το ερώτημα αυτό που του έκανα σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή, σε αντίθεση με άλλους που δεν το τόλμησαν, φαίνεται ότι ήταν αυτό που τον εξόργισε, οδηγώντας τον σε πρωτοφανές παραλήρημα.
Έφθασε στο σημείο να κάνει αναφορά στον πατέρα μου, προσβάλλοντας τη μνήμη του, για το γεγονός ότι διετέλεσε για κάποιο διάστημα κοινοτάρχης στην περίοδο της Χούντας. Έναν άνθρωπο που εδώ και πολλά χρόνια δεν ζει πια και εργάστηκε με τιμιότητα, προσφέροντας ότι μπορούσε για το χωριό του, ο οποίος υποχρεώθηκε να αναλάβει αυτή τη θέση, όπως και πολλοί άλλοι εκείνες τις εποχές, με την προϋπόθεση να μην βλαφθεί ούτε ένας συγχωριανός μας, όπως κι έγινε.
Σε μένα δεν μπόρεσε, βλέπετε, να καταλογίσει το παραμικρό.
Τις ίδιες αθλιότητες, εμπλέκοντας στο πιο βρώμικο πολιτικό παρασκήνιο που μπορεί να υπάρξει, ανθρώπους που έχουν αποβιώσει κι οι οποίοι κρίθηκαν και από την ιστορία και από την κοινωνία, είχαν χρησιμοποιήσει και άλλοι εξίσου ελάχιστοι και όμοιοι του σημερινού αρχηγού της παραπληροφόρησης και στην διάρκεια που έδινα μάχη, για να εκλεγώ στον Δήμο Καμείρου.
Η απάντηση ήρθε λίγες εβδομάδες αργότερα, από τον ίδιο τον λαό της Καμείρου, ο οποίος με ανέδειξε Δήμαρχο με ποσοστό της τάξης του 64%, δίνοντας έτσι ηχηρή απάντηση στην εκστρατεία λάσπης που επιχείρησαν κι έκαναν σημαία τους κάποιοι μεμονωμένοι.
Όλοι κρινόμαστε σε αυτό τον τόπο, με αυτά που κάνουμε, με εκείνα που λέμε, με τις πράξεις και τις ενέργειές μας Πάρα πολύ σύντομα μάλιστα. Κι ας μην έχουμε μπάρμπα στo Υπουργείο Δικαιοσύνης ή την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Nεα ανακοίνωση από τον κ. Κόκκινο

Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΥΠ. ΧΩΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ κ. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ, ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΡΥΒΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ. ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ…
ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΣ – ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ.

Σε αυτές τις εκλογές αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο, οι πρακτικές και οι προθέσεις κάποιων ανθρώπων. Μετά τα «αλλεπάλληλα πολιτικά αυτογκόλ», την έλλειψη γνώσης για θέματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και την πολιτική ήττα που υπέστη στο χθεσινό debate στο οποίο υποχρεώθηκε να προσέλθει, μετά την πολιτική πίεση που του ασκήθηκε με τις ανακοινώσεις μου, ο κ.Κρητικός, με σημερινή του ανακοίνωση ομολογεί το αληθές γεγονός που ανέφερα στη χθεσινή συζήτηση, ότι ο πατέρας του υπήρξε συνεργάτης της Χούντας και διατέλεσε κοινοτάρχης εκείνη τη μαύρη για τον τόπο εποχή.
Αν αυτό αποτελεί τιμή και καμάρι για τον κ. Κρητικό, δικαίωμα του.
Προσωπικά σέβομαι τη μνήμη κάθε ανθρώπου και δεν είχα σκοπό να σπιλώσω κανένα. Είπα απλά την αλήθεια και η αλήθεια ενοχλεί.
Άλλωστε όλοι έχουμε την πολιτική μας ιστορία και το παρελθόν μας.
Άλλοι είχαμε δημοκρατική πολιτική παιδεία και άλλοι «ολοκληρωτικού» τύπου.
Άλλοι αντιστάθηκαν και κυνηγήθηκαν από τη χούντα των συνταγματαρχών. Και άλλοι συνεργάστηκαν και ωφελήθηκαν.
Είναι γεγονός ότι μπορούν στη σύγχρονη δημοκρατία μας, νομίζοντας ότι ο κόσμος «τρώει κουτόχορτο» να εμφανίζονται «σούπερ» δημοκράτες , να φωτογραφίζονται με πολιτικούς αρχηγούς και στη συνέχεια να αλλάζουν πολιτικό στρατόπεδο (λειτουργώντας ως πολιτικοί χαμαιλέοντες και με όρους προσωπικού συμφέροντος) όπως έκανε ο κ.Κρητικός που εμφανίζεται ως «Δεξιός» και ταυτίστηκε με τον «ΠΑΣΟΚικό» συνδυασμό «παλιάς κοπής» του κ.Μαχαιρίδη.
Σε ό,τι αφορά την «ευαισθησία» του, για τους τρεις (3) υπαλλήλους της Π.Ν.ΑΙ. που βρέθηκαν εκτός εργασίας λόγω των αρχικών δικαστικών αποφάσεων, μπορούν να προσφύγουν ατομικά και εύχομαι τεκμηριωμένα στην επιτροπή της δικαιοσύνης που προσέφυγα κι εγώ, πιστεύω στην αθωότητά τους και έφτασαν εκεί γιατί τη μηνυτήρια αναφορά την έκανε σύντροφος του κ. Μαχαιρίδη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων , ο οποίος ήθελε να εξοντώσει εμένα και κατ’ επέκταση και αυτούς τους ανθρώπους. Είναι γνωστές και ΓΡΑΠΤΕΣ οι απόψεις του στην Ελληνική δικαιοσύνη. Επειδή ο κ. Κρητικός είναι άσχετος με το θέμα αλλά φοβάμαι ότι κάποιοι τον χρησιμοποιούν και λέει και γράφει ανακρίβειες, που του κοστίζουν, ο ένας εξ αυτών υπάλληλος απολύθηκε με υπογραφή του κ.Μαχαιρίδη.
Τέλος, του θυμίζω το «ξεφώνημα» που δέχθηκε από τους παριστάμενους συνομιλητές μου, όταν επιχείρησε να μου επιτεθεί προσωπικά. Είναι βέβαιο ότι όσοι γνωρίζουν νομικά θέματα, δεν θα έγραφαν αυτές τις ανακρίβειες που γράφει στην ανακοίνωσή του.
Τον διαβεβαιώνω λοιπόν ότι είμαι περήφανος που δικαιώθηκα από συλλογικό όργανο της δικαιοσύνης μετά από ένα επίπονο και μοναχικό αγώνα και ακόμα πιο περήφανος που δεν είχα «ούτε Μπάρμπα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ή στην προεδρεία της Δημοκρατίας» όπως αναφέρει, ούτε συγγενικό μου πρόσωπο συνεργάστηκε με τη Χούντα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου