Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις, στις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για την εξιχνίαση πυροβολισμών, είς βάρος δύο συνεταίρων συνοικιακού κομμωτηρίου.

Ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», αναφέρουν, ότι έχει συλληφθεί ήδη ο 33χρονος που εμφανίσθηκε ως θύμα ληστείας και δύο ομοεθνείς του που συνέδραμαν στο θέατρο που έστησε.

Ο κομμωτής συγκεκριμένα, φέρεται να έστησε μια ολόκληρη πλεκτάνη, κινητοποιώντας τις αρχές, προκειμένου να δικαιολογήσει προφανώς στους συνεταίρους του την απώλεια σημαντικών ποσών της επιχείρησης στον τζόγο (καζίνο).  Εξετάζεται εξ άλλου, εάν η απόπειρα εις βάρος του 27χρονου συνεταίρου του, αποσκοπούσε πράγματι στην δολοφονία του, προκειμένου να κληρονομήσει την περιουσία ηλικιωμένου ο οποίος είναι μέτοχος-συνεταίρος σε ΙΚΕ που συστήθηκε και από τους τρεις για την λειτουργία του κομμωτηρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο ίδιος έχει ομολογήσει τις πράξεις του και σήμερα θα οδηγηθεί μαζί με τους συνεργούς του ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, για τα περαιτέρω.

Περισσότερα και αναλυτικότερο ρεπορτάζ, αύριο στην «δ».

Θυμίζουμε, ότι για την υπόθεση η «δ» είχε δημοσιεύσει το ακόλουθο ρεπορτάζ την 12/4/2018 και με τίτλο «Νέα στοιχεία για τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο»:

Με ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού από το εσωτερικό σύστημα μαγνητοσκόπησης συνοικιακού κομμωτηρίου και με βαλλιστική εξέταση του βλήματος, που συλλέχθηκε από εσωτερική ντουλάπα και σύγκρισή του με άλλο το οποίο άγνωστος είχε βάλει τον Ιανουάριο του 2018 σε αυτοκίνητο έξω από την ίδια επιχείρηση, συνεχίζεται η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για την εξιχνίαση της περίεργης υπόθεσης, που συγκλόνισε το νησί.
Οι έρευνες αποσκοπούν στην σύλληψη των δραστών πυροβολισμών κατά ενός 27χρονου συνιδιοκτήτη συνοικιακού κομμωτηρίου, με καταγωγή από την Αλβανία, την 16η Ιανουαρίου 2018 και ληστείας εις βάρος του 33χρονου συνεταίρου του σε ΙΚΕ την 9η Απριλίου 2018.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει προκύψει και απεικονίζεται ξεκάθαρα σε βίντεο, ότι ο 33χρονος την 20.00 ώρα της 9ης Απριλίου 2018 έπεσε θύμα ληστείας από δύο κουκουλοφόρους, που τον ακινητοποίησαν στο κομμωτήριο, δένοντάς τον σε μια καρέκλα, τον απείλησαν με όπλο, πυροβόλησαν σε μια ντουλάπα για εκφοβισμό και ακολούθως παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο από το οποίο αφαίρεσαν το περιεχόμενό του, το πορτοφόλι του, που περιείχε 1000 ευρώ και από το ταμείο 300 ευρώ περίπου.
Οι δύο δράστες είναι αλβανικής καταγωγής και φέρονται να χρησιμοποιούν διάλεκτο που παραπέμπει σε συγκεκριμένη περιοχή της Βόρειας Αλβανίας.
Επιπλέον την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα το 33χρονο θύμα δεν εργαζόταν και το κομμωτήριο ήταν κλειστό. Παρείχε τις υπηρεσίες του στην οικία γνωστού προσώπου της Ρόδου προς εξυπηρέτησή του και μετέβη στο κομμωτήριο μόνο για λίγη ώρα. Το συγκεκριμένο γεγονός το γνώριζαν ελάχιστα πρόσωπα του στενού του κύκλου, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν για εξηγήσεις.
Οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Θυμίζουμε ότι το περιστατικό σημειώθηκε, ενώ εκκρεμεί η αξιολόγηση στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί για την εξιχνίαση της πρώτης εξαιρετικά περίεργης υπόθεσης.
Πιο συγκεκριμένα περί ώραν 23.30 της 16ης Ιανουαρίου 2018, ο 27χρονος, που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, τύπου Hyundai, σε μικρή απόσταση από την εργασία του, σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης της Ρόδου, όταν εισήλθε εντός αυτού, δέχτηκε από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο δεν διέκρινε και για λόγους, που δεν προσδιόρισε μέχρι σήμερα στις αρχές, πυροβολισμό από πιστόλι.
Η βολίδα, που φέρεται να προέρχεται από πιστόλι τύπου Mακάροφ ή άλλο όμοιο, διαμετρήματος 9 mm (κοντή) έθραυσε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και καρφώθηκε κοντά στο κάθισμα του συνοδηγού.
Ο 27χρονος, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε αλλά κατατρομοκρατήθηκε, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις έρευνες των αστυνομικών δεν προέκυψε σαφής αιτία για την εις βάρος του αλλοδαπού απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ο ίδιος μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, φέρεται να μην γνωρίζει τα αίτια της επίθεσης και να κατέθεσε ότι δεν δεχόταν απειλές κατά της ζωής του.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ