Ειδήσεις

Βασίλης Υψηλάντης: «Ανάγκη έναρξης εθνικού διαλόγου για την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης»

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και στο Ελεγκτικό Συνέδριο», στο οποίο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης.

Ομιλώντας κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, επεσήμανε ότι πρέπει να αναληφθεί άμεσα η πρωτοβουλία για να ξεκινήσει ένας εθνικός διάλογος, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα καθυστέρησης απονομής της δικαιοσύνης, το οποίο σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποτελεί για την Ελλάδα συστημικό πλέον πρόβλημα.

Στο ίδιο νομοσχέδιο ψηφίστηκε και ενσωματώθηκε τροπολογία, με την οποία ορίζεται ως χρόνος διεξαγωγής του πρώτου γύρου των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης η 18η Μαΐου και των ευρωεκλογών η 25η Μαΐου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου