Ρεπορτάζ

Ερευνα από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για email που κατήγγειλε γνωστό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό αγνώστου ατόμου, που υπογράφει ως Φανούριος Καλογιάννης, σε email του δωρεάν παρόχου υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail, ο οποίος κατήγγειλε στις αρχές την 2α Σεπτεμβρίου 2018, τον ιδιοκτήτη γνωστού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Μεσαιωνική Πόλη και δύο υπαλλήλους για διακίνηση κοκαϊνης, πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας ως και για απασχόληση ανασφάλιστων υπαλλήλων.
Επιτελής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με έγγραφο του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες ζητά πληροφορίες για τυχόν ελέγχους που διενήργησαν στο καταγγελλόμενο κατάστημα στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά από μήνυση των τριών καταγγελλόμενων κατά του υπογράφοντος το email και παντός άλλου υπευθύνου για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της δυσφήμισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Στην μήνυση που υπέβαλε ο δικηγόρος κ. Αριστείδης Τσάτσος, επισημαίνεται ότι ο αποστολέας του email αμφισβητεί την φορολογική, πολεοδομική, υγειονομική νομιμότητα του καταστήματός, ισχυρίζεται ότι το προσωπικό που απασχολείται στο κατάστημα είναι ανασφάλιστο, ισχυρίζεται ότι οι πελάτες του καταστήματος τελούν υπό την επήρεια βαριάς μέθης ή και ουσιών, ότι σκορπούν τον πανικό στα δρομάκια της πόλης και τους κατηγορεί ότι διακινούν παράνομες ουσίες και συγκεκριμένα κοκαΐνη σε θαμώνες και πελάτες του καταστήματος, σε μουσικούς και σε κορίτσια νεαρής ηλικίας.
Η καταγγελία αυτή, όπως τονίζεται στην μήνυση, είναι άκρως συκοφαντική, προσβλητική και ψευδής ενώ ο εγκαλούμενος είχε πλήρη επίγνωση της αναλήθειας των όσων ισχυρίστηκε.
Η ανωτέρω καταγγελία περιήλθε αδιαμφισβήτητα σε Δημόσια Αρχή και δη έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου στον Δήμο Ρόδου καθώς και στην Διεύθυνση Πολεοδομικών Εφαρμογών.
Η Υπηρεσία δόμησης (Τμήμα Χορήγησης Αδειών Λειτουργίας Καταστημάτων-Επιχειρήσεων) μάλιστα κάλεσε τον ιδιοκτήτη για εξηγήσεις.
Οι μηνυτές επισημαίνουν δε ότι ο εγκαλούμενος ενήργησε δολίως με σκοπό να προκαλέσει την ποινική τους δίωξη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου