Ειδήσεις

Ακάρ:Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιχείρησε να εντάξει τη νέα αποστολή του Oruc Reis στη Μεσόγειο στο πλαίσιο προγραμματισμένων δραστηριοτήτων

Τη νέα «έξοδο» του Oruc Reis στην ανατ. Μεσόγειο υπεραμύνθηκε ο Τούρκος υπουργός ΆμυναςΧουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία διαθέτει ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αναγνωρισμένες από τα ΗΕ.

Σε δηλώσεις του σε εκδήλωση στη Στρατιωτικής Ακαδημία για την έναρξη του νέου πανεπιστημιακού έτους ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι «με αυτό που κάναμε (με τη Navtex)… εδώ διακυβεύονται τα θαλάσσια δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο, όπου διαθέτουμε θαλάσσιες δικαιοδοσίες, καταχωρημένες στα ΗΕ. Σε αυτές τις θαλάσσιες ζώνες προβαίνουμε σε απόλυτα επιστημονικές έρευνες και τεχνικές εργασίες, επομένως δεν αποτελούν απειλή για κανέναν. Ωστόσο, επιτίθενται στις ενέργειες που κάνουμε, τις καθόλα αθώες, επιστημονικές και τεχνικές εργασίες, και προβαίνουν σε κινήσεις που κλιμακώνουν την ένταση και κάθε είδους προκλητικές ενέργειες. Ελπίζουμε οι γείτονές μας να απόσχουν από τέτοιες ενέργειες. Με την κίνηση που κάναμε, θέλουμε να προστατεύσουμε -ως πολεμικό ναυτικό- τις επιστημονικές και τεχνικές εργασίες που διεξάγουμε».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι το πολεμικό ναυτικό θα παράσχει -όπου χρειαστεί- την απαραίτητη συνοδεία και προστασία στα ερευνητικά σκάφη, ενώ τη νέα αποστολή του Oruc Reis στη Μεσόγειο επιχείρησε να την εντάξει στο πλαίσιο προγραμματισμένων δραστηριοτήτων.

«Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του, στο πλαίσιο των ερευνών που έχει διεξαγάγει μέχρι σήμερα, βάσει του σχεδίου και του προγράμματός του».

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου