Τοπικές Ειδήσεις

Αγιασμός στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Τελέστηκε και φέτος ο Αγιασμός στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ρόδου. Ένα σχολείο αποκλειστικά για ενήλικες και εργαζόμενους ανήλικες. Ένα σχολείο που πραγματώνει το τρίπτυχο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ – ΕΡΓΑΣΙΑ αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι εργαζόμενοι. Ένα σχολείο στο οποίο η φοίτηση γίνεται συνειδητά από συνειδητοποιημένους συμπολίτες μας που ψάχνουν τις ευκαιρίες τους στην τοπική αγορά εργασίας. Γιο αυτό και ο νομοθέτης προέβλεψε και μεγαλύτερο αριθμό απουσιών αλλά και συντομότερη – κατά ένας έτος μετά από εξαγορά- συνταξιοδότηση! Ένα σχολείο Τεχνικής Εκπαίδευσης που διδάσκονται οι περισσότεροι τομείς και ειδικότητες. Φέτος προστέθηκε και ο τομές που έλειπε από το μοναδικό Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. του νομού μας, αυτός της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Ο τομέας αυτός θα εξελιχτεί την επόμενη σχολική χρονιά (Γ! τάξη) στις ειδικότητες των ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ αλλά και του υπευθύνου ΑΠΟΘΗΚΗΣ, κάτι που λείπει από το νομό μας και που μπορεί να στελεχώσουν τις τόσες ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουμε. Και οι υπόλοιποι τομείς παραμένουν τροφοδότες της τοπικής αγοράς εργασίας σε έμψυχο δυναμικό. Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή 15/9. Έχουν την δυνατότητα οι κάτοχοι απολυτηρίου κάθε είδους λυκείου να εγγραφούν απ ευθείας στην Β! τάξη και σε λιγότερο από δύο έτη μόνο να αποκτήσουν ΠΤΥΧΙΟ ειδικότητας επιπέδου 4, παρακολουθώντας ΜΟΝΟ τα μαθήματα του τομέα, 20 ωρών την εβδομάδα! Μπορούν επίσης να επανεγγραφούν στη Γ! τάξη σε άλλη ειδικότητα του ίδιου τομέα και σε 9 μήνες να αποκτήσουν και άλλο ένα ΠΤΥΧΙΟ!

Τον χαιρετισμό του Δημάρχου μετέφερε ο σύμβουλος Κοινότητας Ρόδου Γλεντής Κωνσταντίνος. Παρών ήταν και ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και ίδρυσε, μεταξύ άλλων σχολείων, το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ., πρώην Διευθυντής Β/μιας Εκπαίδευσης ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΗΝΑΣ ο οποίος έκανε μια αναδρομή στην ίδρυσή του και το πόσο δικαιωμένος αισθάνεται σήμερα με τόση μεγάλη συμμετοχή!

Την εκδήλωση, τέλος, έκλεισε ο πολύπειρος νέος Διευθυντής του σχολείου, προερχόμενος από τα σπλάχνα της Τεχνικής Εκπαίδευσης, ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΝΙΚΟΣ. Μαζί με τις ευχές του εξέφρασε το παράπονο τόσων ετών για την αυτόνομη χρηματοδότηση του σχολείου από τον Δήμο Ρόδου, για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. Ρόδου!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου