Τοπικές Ειδήσεις

Επεκτείνεται διαρκώς ο θεσμός των υιοθεσιών των σκυλιών – Mεγάλο το ενδιαφέρον από το εξωτερικό

Επεκτείνεται διαρκώς ο θεσμός των υιοθεσιών αδέσποτων σκυλιών σε όλη την Ευρώπη. Φιλοζωικές οργανώσεις, ΜΚΟ και ομάδες που λειτουργούν μέσω του facebook μεσολαβούν, ώστε τα ζώα που εγκαταλείφθηκαν στη Ρόδο από τους ιδιοκτήτες τους να βρουν ένα νέο σπιτικό.
Σε συνεργασία και με τις φιλοζωικές οργανώσεις της Ρόδου, συντονίζουν τις διαδικασίες μεταφοράς των ζώων στην κάθε χώρα, όπου βρίσκονται οι οικογένειες που τα υιοθέτησαν.
Τουρίστες, οι οποίοι επιλέγουν τη Ρόδο για τις θερινές τους διακοπές, αναλαμβάνουν συχνά το ρόλο συνοδού των υιοθετημένων ζώων.
Το ίδιο έκαναν η Vanessa Zwierza και ο φίλος της.
Το ζευγάρι επέστρεψε πρόσφατα από τις διακοπές του στη Ρόδο στην Ελβετία παίρνοντας μαζί του τρεις σκύλους, οι οποίοι είχαν υιοθετηθεί από τρεις διαφορετικές οικογένειες μέσω της σελίδας του facebook “Flugpaten – Animal flight companion” και τοπικής φιλοζωικής οργάνωσης.
Στη σελίδα, η οποία μετρά περισσότερους από 17.000 ακόλουθους, μπορεί να βρει κανείς αναρτήσεις για τη μεταφορά αδέσποτων ζώων από τουριστικούς προορισμούς προς πόλεις της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας, κυρίως.
Επίσης οι ίδιοι οι ακόλουθοι της σελίδας αναρτούν τις ημερομηνίες των πτήσεών τους από και προς τους τουριστικούς προορισμούς που επισκέπτονται, δηλώνοντας πρόθυμοι να μεταφέρουν κάποιο αδέσποτο που έχει υιοθετηθεί.
Τα κόστη για τη μεταφορά των ζώων τα αναλαμβάνει ο νέος ιδιοκτήτης ή η εθελοντική οργάνωση.
Συχνές είναι οι αναρτήσεις για ζώα που υιοθετήθηκαν από τη Ρόδο και από τουρίστες που επισκέπτονται τη Ρόδο και δηλώνουν πρόθυμοι να πάρουν κατά την επιστροφή τους κάποιο αδέσποτο που υιοθετήθηκε στην πόλη τους ή κοντά σε αυτή και να το παραδώσουν στον ιδιοκτήτη του.
Μόνο στο διάστημα από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου υπήρξαν τέσσερις σχετικές αναρτήσεις για τη μεταφορά ζώων από τη Ρόδο προς το Μόναχο, τη Βασιλεία, την Κολωνία ακόμη και την Ολλανδία.
Η διαδικασία για τη συνοδεία των ζώων αεροπορικώς είναι απλή.
Όπως εξηγεί η Vanessa Zwierza τα διαδικαστικά τα διευθετεί η τοπική φιλοζωική οργάνωση.
Η Vanessa πήρε μαζί της το Snoopy, την Coco και την Chili για να παραδώσει τα τετράποδα στις οικογένειες που τα υιοθέτησαν.
Όπως δηλώνει η ίδια δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να βλέπει κανείς τον ενθουσιασμό στο πρόσωπο των ανθρώπων που περιμένουν στο αεροδρόμιο το νέο τους κατοικίδιο.
Επίσης, ο συνδυασμός των διακοπών με την κοινωνική προσφορά είναι σημαντικός για όσους επιλέγουν να συνοδεύσουν αεροπορικώς αδέσποτα που υιοθετήθηκαν από τον τόπο διακοπών του στη πόλη του.
Σημειώνεται ότι στη Ρόδο, όπως και σε κάθε άλλη ελληνική πόλη, το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων παραμένει άλυτο εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Το κυνοκομείο του νησιού φιλοξενεί υπερδιπλάσιο αριθμό αδέσποτων από αυτόν που μπορεί να δεχθεί.
Οι υιοθεσίες είναι συχνές και πάλι όμως δεν επαρκούν για την αποσυμφόρηση του κυνοκομείου, αφού οι εγκαταλείψεις ζώων είναι συχνό φαινόμενο.
Καθημερινά, ο Σύλλογος Φιλοζωϊκής Ρόδου και οι εθελοντές στο Δημοτικό Κυνοκομείο, δέχονται κλήσεις για εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα ζώα σε άθλια κατάσταση (κυρίως σκυλιά).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου