Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα εγκαίνια της 53ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής η οποία θα διαρκέσει έως τις 23 Αυγούστου με περισσότερους από 100 εκθέτες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όλη την Ελλάδα, ενώ θα διοργανώνονται και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
H Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής της Ρόδου κλείνει φέτος 53 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας από το 1965.
Η λειτουργία και η δράση της έκθεσης γίνεται παράλληλα με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου και αναδεικνύει τις δυνατότητες της ελληνικής Περιφέρειας που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να βρει το δρόμο προς την ανάπτυξη, και αναδεικνύεται το γεγονός πώς η συνεργασία του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να οδηγήσει στην πρόοδο των παραγωγικών δραστηριοτήτων.
Η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής αποτελεί αναμφισβήτητα το μακροβιότερο πολιτιστικό γεγονός στο νησί της Ρόδου. Η ιστορία της ξεκινά το 1965, οπότε και εγκαινιάσθηκε η 1η Πανελλήνια Έκθεση Κρεμαστής από τον τότε Υπουργό Βιομηχανίας Ιωάννη Ζίγδη. Από τότε και μέχρι σήμερα διεξάγεται κάθε χρόνο τις ίδιες περίπου ημερομηνίες, ώστε να συμπίπτει χρονικά με τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την οποία γιορτάζει και ο τοπικός Ιερός Ναός της Παναγίας της Καθολικής.
Με την παρουσία των εκθετών από όλη την Ελλάδα οι παραγωγοί μπορούν να δείξουν τις δυνατότητες που έχει ο τόπος.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, οι αντιπεριφερειάρχες κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης και Γιάννης Φλεβάρης και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Για την Έκθεση μίλησαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής κ. Τσαμπίκος Ποδιώτης, ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν και φέτος για να πραγματοποιηθεί η έκθεση και έκανε μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό και την πορεία της Έκθεσης στην πορεία των ετών.
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος μίλησε για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στην κοινότητα αλλά και για τις καθυστερήσεις. Μάλιστα, ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την συνδρομή της στα έργα με τις προγραμματικές συμβάσεις και δεσμεύτηκε ότι όλα θα προχωρήσουν.
Αναφέρθηκε επίσης στα δύο καταστήματα που είναι κλειστά τα οποία έχει αναλάβει και θα αξιοποιήσει η ΔΕΡΜ Α.Ε. (Καλούα και Κλάσικο).
Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, μίλησε για την έκθεση, την αρχική της μορφή, τον ρόλο και τους στόχους για το μέλλον, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα βελτιωθεί κι άλλο στα επόμενα χρόνια.

«Η ΠΝΑΙ συμμετέχει και φέτος με δικό της περίπτερο στην 53η Έκθεση Κρεμαστής, φιλοξενώντας παραγωγούς και εκθέτες με στοχευμένη πολιτική κατεύθυνση αναδεικνύοντας, προβάλλοντας και προωθώντας τα προϊόντα μας στην αγορά. Όλες οι παρουσίες των εκθετών είναι αξιόλογες και πιστεύω ότι ο θεσμός βελτιώνεται κάθε χρόνο», τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ