ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλοίο στην Κω θα φιλοξενήσει 2000-2500 πρόσφυγες-Απειλή και για αναζήτηση ποινικών ευθυνών από τον Δήμο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μετανάστες Κως

Η θλιβερή κατά­σταση με τους πρό­σφυ­γες στην Κω έχει φέρει στα μαχαί­ρια τη Δημο­τική Αρχή με την αρμόδια υπουργό Τασία Χρι­στο­δου­λο­πού­λου ενώ στο νησί βρί­σκο­νται ήδη δυο διμοι­ρίες των ΜΑΤ στην προ­σπά­θεια να υπάρξει μια σχετική τάξη στην ταυ­το­ποί­ηση και χορή­γηση των χαρτιών στους χιλιά­δες πρό­σφυ­γες.

Εξάλλου σε νέα σύσκεψη που είχε ο υπουρ­γός Επι­κρα­τείας Αλέκος Φλα­μπου­ρά­ρης με την κ. Χρι­στο­δου­λο­πού­λου απο­φα­σί­στηκε να μετα­φερ­θεί στο λιμάνι της Κω άμεσα πλοίο το οποίο θα φιλο­ξε­νή­σει 2000-2500 πρό­σφυ­γες και στο οποίο θα εξε­λίσ­σε­ται και η δια­δι­κα­σία της ταυ­το­ποί­η­σης.

Σύμφωνα με την κυβέρ­νηση αυτό θα απο­φορ­τι­στεί σε μεγάλο βαθμό η δύσκολη κατά­σταση που επι­κρα­τεί στο νησί.

Υπουρ­γός και Δήμαρ­χος ανταλ­λάσ­σουν βολές και αιχμές

Η υπουρ­γός κατη­γό­ρησε τον δήμαρχο της Κω ότι «έχει το πανελ­λή­νιο ρεκόρ αδια­φο­ρίας για την πόλη του» και εκείνος απά­ντησε μέσω ανα­κοί­νω­σης του Δήμου ότι η « κα Τασία δημιούρ­γησε το πρό­βλημα στην Κω και έχει το θράσος να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες του νησιού και στο Δήμο της Κω» .

Στην μακρο­σκελή ανα­κοί­νωσή του Δήμου της Κω ανα­φέ­ρε­ται στην υπουργό με το μικρό της όνομα « κα.Τασία» και απαντά στο επι­χεί­ρημα της ότι ο Δήμαρ­χος δεν συνερ­γά­ζε­ται για την αντι­με­τώ­πιση του προ­βλή­μα­τος με το καρφί « ο Δήμος συνερ­γά­ζε­ται άψογα με υπουρ­γούς της κυβέρ­νη­σης, που δια­κρί­νο­νται από σοβα­ρό­τητα και υπευ­θυ­νό­τητα όπως ο Αν. Υπουρ­γός Δημό­σιας Τάξης κ. Πανού­σης». Και ζητά μάλιστα να περά­σουν στον κ. Πανούση οι αρμο­διό­τη­τες και η μετα­χεί­ριση του μετα­να­στευ­τι­κού.

Απειλή και για ανα­ζή­τηση ποι­νι­κών ευθυνών

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο δήμος Κω θα κινήσει τις νομικές δια­δι­κα­σίες για τη σφρά­γιση του ξενο­δο­χείου Κάπτεν Ηλίας ( φιλο­ξε­νεί πρό­σφυ­γες) για λόγους που σχε­τί­ζο­νται με τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφά­λεια.

«Δημιούρ­γησε μια υγειο­νο­μική βόμβα, στοι­βά­ζο­ντας εκα­το­ντά­δες μετα­νά­στες σε ένα ακα­τάλ­ληλο και εγκα­τα­λε­λειμ­μένο ξενο­δο­χείο. Τους άφησε χωρίς τροφή, υγειο­νο­μική παρα­κο­λού­θηση και χωρίς να τηρού­νται οι στοι­χειώ­δεις κανόνες ασφά­λειας. Απέφυγε ν’ ανα­λά­βει την ευθύνη δια­χεί­ρι­σης του χώρου γιατί γνώριζε και γνω­ρί­ζει ότι αυτό ενέχει ποι­νι­κές ευθύνες. Να είναι βέβαιη ότι δεν θα τις απο­φύ­γει».

Και ξεκα­θα­ρί­ζει πως «μόνιμος χώρος φιλο­ξε­νίας όπως τον εννοεί η κ. Χρι­στο­δου­λο­πού­λου, δηλαδή ένας ανε­ξέ­λεγ­κτος καταυ­λι­σμός στον οποίο σε 10 μέρες μπορεί να έχουν συγκε­ντρω­θεί 10.000 παρά­νο­μοι μετα­νά­στες και πρό­σφυ­γες, δεν θα δημιουρ­γη­θεί στην Κω»

Μαξίμου καλύ­πτει Τ.Χρι­στο­δου­λο­πού­λου

«Θα πρέπει επι­τέ­λους να στα­μα­τή­σει η μικρο­κομ­μα­τική εκμε­τάλ­λευση του τρα­γι­κού προ­βλή­μα­τος που δημιουρ­γεί­ται από τη συνε­χι­ζό­μενη ροή προ­σφύ­γων στη χώρα μας και ιδιαί­τερα στα νησιά μας, δήλωσε ο Αλ. Φλα­μπου­ρά­ρης μετά από σύσκεψη που είχε με την Τ. Χρι­στο­δου­λο­πού­λου.

Ο ίδιος κάλεσε όσους ασκούν κριτική « κόμματα, οργα­νώ­σεις, μέσα μαζικής ενη­μέ­ρω­σης να μας πουν τι προ­τεί­νουν».

Θέτο­ντας τα ρητο­ρικά ερω­τή­ματα «Να βου­λιά­ξουμε και να πνί­ξουμε γυναί­κες και παιδιά; Να τους απω­θούμε και να πνί­γο­νται από άλλους;» συνέ­στησε «Αυτό να το βγάλουν από το μυαλό τους! Η κυβέρ­νηση μας προ­σπα­θεί με βάση τους κανόνες του Διε­θνούς Δικαίου να λύσει το πρό­βλημα».

Πιστεύ­ουμε ότι η ΕΕ θα ανα­λο­γι­στεί τις ευθύνες της και θα συμ­βάλ­λει στην αντι­με­τώ­πιση της συνεχώς αυξα­νό­με­νης ανθρω­πι­στι­κής κρίσης.

Στο νησί τα ΜΑΤ

Εν τω μεταξύ οι διμοι­ρίες των ΜΑΤ που έφτασαν στο νησί προ­σπα­θούν να επι­βάλ­λουν μια σχετική τάξη στην δια­δι­κα­σία ταυ­το­ποί­η­σης των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών που ωθού­νται έξω από το αστυ­νο­μικό τμήμα για να λάβουν τα χαρτιά τους.

thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 2 σχόλια

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Γιωργος

    Να τους παρη η γρηα σπιτι της.

  2. βαγγελης

    Η Αμυγδαλέζα σας ξύνιζε!

    Θα τους κάνετε κρουαζιέρα και θα μαζευτούν εκατομμύρια

    Η Βουλγαρία έχει φράχτη, οπότε θα εγκλωβιστούν εδώ

    Αλλά τι σας νοιάζει, ειδικά μετά το μνημόνιο, ψάχνετε ψηφαλάκια