Ατάκτως Ερριμμένα

Ο αποκεφαλισμός

Ο Σεφέρης τις ύμνησε «Οι τζακαράντες παίζοντας καστανιέτες και χορεύοντας/ρίχναν γύρω στα πόδια τους ένα μενεξεδένιο χιόνι…», πόλεις που υπάρχουν τέτοιες δενδροστοιχίες τις φυλάττουν ως κόρη οφθαλμού, γεμίζοντας εφημερίδες, περιοδικά και διαδίκτυο τέτοια εποχή που είναι ανθισμένες με φωτογραφίες τους, μενεξεδένιο πέπλο ανάμεσα στο γκρίζο, κι εδώ τις καρατομούμε με τον θλιβερότερο τρόπο, γιατί εμπόδιζαν κάποιον επιχειρηματία, όπως καταγγέλλεται. Ετσι αυθαίρετα.  Μεταφέρω την αναφορά από τους Rhodes Riches:  «Η σχέση των πολιτών με τον δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο καθώς και με το πράσινο είναι παρεξηγημένη. Κάποιοι νομίζουν ότι επειδή ονομάζεται “δημόσιος” ή “κοινόχρηστος” ότι μπορεί ο καθένας ξεχωριστά να κάνει ό,τι θέλει. Τελευταίο παράδειγμα το παρακάτω(φωτογραφίες) Ελπίζουμε η Υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου να επιβάλει άμεσα πρόστιμο, να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και να καταθέσει μήνυση κατά του δράστη.»  Ελπίζουμε όλοι!

Σημ: H ανταπόκριση ήταν άμεση από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου. Το απόγευμα χθες με  ανακοίνωσή της, αφού διευκρινίζει πως χωρίς την άδειά της και αυθαίρετα έγινε το κλάδεμα, ενημερώνει πως ανέλαβε τα περαιτέρω η Νομική Υπηρεσία του Δήμου.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου