Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, απορρίφθηκε το αίτημα Ροδίτη μετόχου της νεοσύστατης ναυτιλιακής εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» για την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης διαταγών πληρωμής, που εξέδωσαν εις βάρος της εταιρείας στην οποία μετέχει με ποσοστό 51%, οι Τούρκοι συνέταιροί του.
Το δικαστήριο όρισε δικάσιμο για την συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων την 11η Ιουνίου 2018 και η πλευρά του Ροδίτη είναι αισιόδοξη για την έκβαση της δίκης καθώς, όπως επισημάνθηκε, υπάρχει πλήρης αναγνώριση από τους Τούρκους συνεταίρους του ότι οι επιταγές, που τους είχαν συμπληρωθεί λευκές στο περιεχόμενο, πλήν υπογεγραμμένες συμπληρώθηκαν από τους ίδιους και ομολογία ότι το ποσό που επιχορήγησαν την εταιρεία για την αγορά του πλοίου Sea Star το ζητούν πίσω από την εταιρεία παρότι η αγορά έγινε.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει σε όλη την αντιδικία ο ισχυρισμός ότι ο Ροδίτης μέτοχος χρησιμοποιήθηκε ουσιαστικά ως μπροστάρης από τους Τούρκους προκειμένου να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί και να αποφύγουν τους περιορισμούς που θέτει η κείμενη νομοθεσία.
Θυμίζουμε ότι ο ημεδαπός μέτοχος της εταιρείας υπέβαλε την 30η Μαρτίου 2018 ενώπιον της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μήνυση κατά 4 Τούρκων και της εταιρείας με την επωνυμία ANTAR RAZARLAMA DAAGITIM TICARET TURIZM ITHALAT IHRACAT ANONIM SERKETI με έδρα στην πόλη Φετιγιέ Τουρκίας.
Διατείνεται ότι τέλεσαν εις βάρος του και εις βάρος της εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» τις αξιόποινες πράξεις της κακουργηματικής πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της κακουργηματικής απάτης.
Ακολούθησε η υποβολή ανακοπών εις βάρος διαταγών πληρωμής που εξέδωσαν εις βάρος του οι αντίδικοί του, ενώ χθες συζητήθηκε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής σε όμοιου περιεχομένου αιτήσεις αναστολής.
Θυμίζουμε ότι ο Ροδίτης μέτοχος της εταιρείας υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι οι αντίδικοί του προσπαθούσαν να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών του κεφαλαίου της ναυτικής εταιρείας τελώντας σε γνώση τους ότι απαγορεύεται Τούρκος υπήκοος να έχει ποσοστό συμμετοχής σε ελληνική ναυτική εταιρεία άνω του 49%.
Υποστηρίζει ότι ο πρώτος εξ’ αυτών από τον Ιούνιο του 2017 μεθόδευε την απόκτηση της πλειοψηφίας, αν όχι του συνόλου των μετοχών ώστε να έχει υπό πλήρη έλεγχο την ως άνω εταιρεία και ότι πλαστογράφησαν λευκές κατά περιεχόμενο αλλά υπογεγραμμένες και σφραγισμένες επιταγές από τον ίδιο, που τελούσαν υπό την φύλαξη τους, για να εκδώσουν διαταγές πληρωμής εις βάρος του.
Η πλευρά των Τούρκων διατείνεται ότι ο ένας εξ’ αυτών από την σύσταση της εταιρείας έχει καταβάλει το ποσό των 11.700 €, το οποίο αντιστοιχεί σε 117 μετοχές της και επιπλέον το συνολικό ποσό των 889.600 €, είτε αμέσως, μέσω δικών του εμβασμάτων, είτε εμμέσως μέσω εμβασμάτων τρίτων, φυσικών και νομικών προσώπων.
Ο Ροδίτης αντίδικος, όπως υποστηρίζουν τους παρέδωσε πέντε λευκές επιταγές φέρουσες σφραγίδα και υπογραφή, για τις τέσσερις από τις οποίες εκδόθηκε αντίστοιχη διαταγή πληρωμής, ως εγγύηση για την καταβολή των ανωτέρω ποσών.
Μάλιστα, ο λόγος για τον οποίο οι επιταγές αυτές ήταν λευκές, συνίσταται στο ό,τι την στιγμή εκείνη και συγκεκριμένα από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο του έτους 2017, δεν εγνώριζαν ακόμη το ακριβές συνολικό ποσό, το οποίο θα είχε καταβάλει ο καθένας στην αντίδικο εταιρεία, για το οποίο θα κατείχαν τις επίδικες επιταγές ως εγγύηση.
Οι ανωτέρω καταβολές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων αγοράς ενός πλοίου SEA STAR και υποστηρίζουν ότι ο Ροδίτης δεν τους έχει ενημερώσει πλήρως για την αγοραπωλησία του πλοίου και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ολοκλήρωσής της.
Τον Ροδίτη εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ Στέφανος Στεφανίδης και τους Τούρκους αντίδικους του ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομάτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ