ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργα στη ΔΚ Μασσάρων για την ανακατασκευή αναχωμάτων στον ποταμό Σκατουλιάρη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
766

Ο Αντι­δή­μαρ­χος Αθη­νό­δω­ρος Χ. Κων­στα­ντί­νου, σε συνερ­γα­σία με τους συνερ­γά­τες του της Δ/νσης Τεχνι­κών Έργων και Υπο­δο­μών, μεθο­δικά προ­γραμ­μα­τί­ζει, συντο­νί­ζει και υλο­ποιεί σωρεία έργων σε ολό­κληρο το νησί της Ρόδου.

Σε τρεις μήνες προ­βλέ­πε­ται η ολο­κλή­ρωση των εργα­σιών στον ποταμό Σκα­του­λιάρη, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπο­γρά­φθηκε από το Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Β. Καμπου­ράκη και την εργο­λη­πτική επι­χεί­ρηση του «ΛΑΟΥΔΙΚΟΣ Χ. – ΑΣΠΡΑΚΗ Ι. Ο.Ε.».

Στην Τοπική Κοι­νό­τητα Μασ­σά­ρων, προ­γραμ­μα­τί­στη­καν οι εργα­σίες για την απο­κα­τά­σταση των ζημιών που προ­κλή­θη­καν από τη θεο­μη­νία της 5ης Νοεμ­βρίου 2019. Τότε λόγω των μεγάλων όγκων φερτών και άλλων υλικών που κατέ­κλυ­σαν τον Σκα­του­λιάρη ποταμό, οι ορθο­γω­νι­κές και κυκλι­κές δια­το­μές του Τεχνι­κού έφραξαν, με απο­τέ­λε­σμα όλη η ανάντη περιοχή να κατα­κλυ­στεί από νερό. Τα βρόχινα ύδατα, βρήκαν τελικά διέξοδο στα ανάντη, ανα­το­λικά και δυτικά, σπά­ζο­ντας τα ανα­χώ­ματα του ποταμού και διερ­χό­μενα ανα­το­λικά και δυτικά, πέρασαν με ορμή δεξιά και αρι­στερά του Τεχνι­κού με απο­τέ­λε­σμα να υποστεί υπο­σκαφή. Οι εργα­σίες που θα εκτε­λε­στούν σύμφωνα με την μελέτη της Υπη­ρε­σίας μας περι­λαμ­βά­νουν:

1)Κατα­σκευή τοίχων αντι­στή­ρι­ξης από οπλι­σμένο σκυ­ρό­δεμα καθαρού ύψους 6,0 μέτρων περίπου, στα κατάντη του Τεχνι­κού και συγκε­κρι­μένα στο Δυτικό (μήκους 11 μέτρα) και στο Ανα­το­λικό (μήκος 18 μέτρα) πρανές (όχθη) του ποταμού. Τα τοιχεία θα λει­τουρ­γή­σουν για την οριο­θέ­τηση των δυο περιο­χών που θα επι­χω­θούν. 2)Επίχωση των δυο μεγάλων περιο­χών Δυτικά (επι­φά­νεια 350μ2) και Ανα­το­λικά (επι­φά­νεια 550μ2) του Τεχνι­κού, οι οποίες έχουν υπο­σκα­φεί λόγω της Θεο­μη­νίας. 3)Τοπο­θέ­τηση συρ­μα­το­κι­βω­τίων στα κατάντη και κάθετα του Τεχνι­κού, σε μήκος 11μ (δυτικά) + 15 (ανα­το­λικά) =26 μέτρων (πλάτους 2,0 μέτρων & ύψους 1,50 μέτρων). Τα συρ­μα­το­κι­βώ­τια θα τοπο­θε­τη­θούν έτσι ώστε να οριο­θε­τή­σουν την κοίτη στο σημείο ακριβώς μετά τους οχετούς του Τεχνι­κού και να διο­χε­τεύ­ουν τα βρόχινα ύδατα εντός της κοίτης του ποταμού. 4)Τοπο­θέ­τηση Συρ­μα­το­κι­βω­τίων, ακριβώς μετά από την κοι­τό­στρωση του Τεχνι­κού, έτσι ώστε να απο­τρα­πεί περαι­τέρω υπο­σκαφή της. Συγκε­κρι­μένα θα τοπο­θε­τη­θεί μπροστά από την κοι­τό­στρωση σε μήκος 35μ, σε βάθος 1,0μ και για 3 μέτρα μετά το τέλος της κοι­τό­στρω­σης σαρ­ζα­νετ. 5)Κατα­σκευή ανοι­κτού οχετού τρα­πε­ζοει­δούς δια­το­μής από οπλι­σμένο σκυ­ρό­δεμα, μήκους περίπου 30 μέτρων. Ο οχετός θα παρο­χε­τεύει τα όμβρια ύδατα στον ποταμό, από υφι­στά­μενο μικρό τεχνικό με 2 κυκλι­κής δια­το­μής αγωγούς, το οποίο βρί­σκε­ται Ανα­το­λικά του Τεχνι­κού, διερ­χό­με­νος πάνω από την νέα Ανα­το­λική επίχωση. 6)Τοπο­θέ­τηση μεταλ­λι­κών κιγκλι­δω­μά­των επί της οδού που διέρ­χε­ται του Τεχνι­κού, για την ασφά­λεια των διερ­χό­με­νων οχη­μά­των.

Οι παρα­πάνω εργα­σίες του έργου έχουν εγγρα­φεί με προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό 200.000,00€ με Φ.Π.Α 24% στο Τεχνικό Πρό­γραμμα και τον Προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό του Δήμου Ρόδου για το έτος 2021 και θα χρη­μα­το­δο­τη­θεί με ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.

Γραφείο Αντι­δη­μάρ­χου

Τεχνι­κών Έργων και Υπο­δο­μών Δήμου Ρόδου

Αθη­νό­δω­ρου Κων­στα­ντί­νου

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.