Τοπικές Ειδήσεις

Σε επιφυλακή λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας

Εκτάκτως συνεδρίασε χτες αργά το μεσημέρι,  το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων, ενόψει της εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων που έχει προαναγγείλει η ΕΜΥ αυτές τις ημέρες.
Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου, υπογράμμισε την ανάγκη απόλυτης ετοιμότητας που πρέπει να βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες της ΠΝΑι, του Δήμου Ρόδου, της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της αστυνομίας και λοιπών φορέων, αρχών καθώς και οι εθελοντικές ομάδες.
«Λόγω της προειδοποίησης από την ΕΜΥ των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων, θέλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα και επιφυλακή έχοντας σχέδιο δράσης για την αντιμετώπισή τους. Έχοντας ακόμη νωπές τις αναμνήσεις από την 25η Νοεμβρίου που ο ‘Γηρυόνης’ χτύπησε αλύπητα την Ρόδο, θέλουμε να είμαστε σίγουροι και έτοιμοι για όλα» υπογράμμισε ο κ. Ευστρατίου.
Στην συνεδρίαση, έγινε ανάλυση της κατάστασης και των φαινομένων που έλαβαν χώρα και αναφέρθηκε η ανάγκη ετοιμότητας και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών, αρχών και εθελοντικών ομάδων σε περίπτωση που θα υπάρχει νέο ξέσπασμα του καιρού για το νησί της Ρόδου.
«Αναλύθηκε και η διαθεσιμότητα των υπαρχόντων μέσων. Εμείς είμαστε ήδη σε συνεχή συνεννόηση και επικοινωνία και προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι διά πάν ενδεχόμενο και κυρίως για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου