Την πεποίθηση ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την επάρκεια ενέργειας η Ρόδος, εξέφρασε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης. Με αφορμή την συνάντηση εργασίας που είχε χτες το πρωί με τον διευθυντή του ΑΗΣ Σορωνής κ. Μιχάλη Μπαρδακά, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
«Η αγωνία των πολιτών και των επιχειρηματιών της Ρόδου είναι να μην υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Ο κ. Μπαρδακάς, με διαβεβαίωσε ότι αποκαταστάθηκαν κάποιες βλάβες που σημειώθηκαν στην Σορωνή ενώ παράλληλα, το εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο, λειτουργεί με έξι από τις εφτά μονάδες ντήζελ που υπάρχουν. Συνεπώς παρέχεται ένα ποσοστό ενέργειας άνω του 25% που ήταν ο στόχος εξ αρχής για την συγκεκριμένη περίοδο, καθώς οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες λόγω της καλοκαιρινής περιόδου. Θέλω να σημειώσω πως η ΔΕΗ εφοδίασε με καύσιμο το νέο εργοστάσιο της Νότιας Ρόδου οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» όπως είπε.
Ερωτηθείς για το πότε υπολογίζει να λειτουργήσει ολοκληρωτικά το εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο, ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μέχρι το τέλος του χρόνου το αργότερο.
Είπε ακόμη, ότι ζήτησε ο ίδιος προς την ΔΕΔΔΗΕ να είναι πιο ευέλικτη σε ό,τι αφορά τις συσσωρευμένες οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων ώστε να γίνονται σε πολλές δόσεις αφού υπάρχει ακόμη πρόβλημα με την οικονομική κρίση. «Αφενός να υπάρχει η ηλεκτρική ενέργεια και αφετέρου να μπορούν όλοι να πληρώσουν τις οφειλές τους» όπως τόνισε.

Τα ελαιουργεία
Ο κ. Φλεβάρης προέβη και σε ενημέρωση σχετικά με τα ελαιουργεία λέγοντας πως αν και βρισκόμαστε ακόμη στον Αύγουστο, η ΠΝΑΙ έχει καλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ελαιουργείων κ.λπ. να τακτοποιήσουν όσες εκκρεμότητες έχουν με τις άδειες και τα απαραίτητα έγγραφα καθώς ξεκινάει πολύ σύντομα η ελαιουργική περίοδος.
«Εμείς έχουμε καλέσει από τώρα όσους ελαιουργούς έχουν θέμα με τα δικαιολογητικά τους, να προχωρήσουν έγκαιρα να τα τακτοποιήσουν. Η παραγωγή του ελαιολάδου είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό προϊόν και ενισχύει την οικονομία του τόπου μας.
Έχουμε καλέσει στην Ρόδο τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Ζαφείρη αλλά και τον ειδικό σύμβουλο για τα ελαιουργεία κ. Βακάλη, ώστε να γίνει αναλυτική ενημέρωση πάνω στα θέματα της νέας ΚΥΑ που δίνει νέες ρυθμίσεις για την διάθεση του υποπροϊόντος των ελαιουργείων και βεβαίως πώς να λειτουργούν νομίμως όλες οι μονάδες» ανέφερε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ