Μεγάλο ατομικό ρεκόρ σημείωσε η Γκλόρια Πριβελέτζιο στο μαραθώνιο του Ρότερνταμ τρέχοντας εντός ορίου για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Η αθλήτρια του ΓΣ Γλυφάδας ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 2:38:48 και τερμάτισε στην 7η θέση του μαραθώνιου που ανήκει στη σειρά gold label της IAAF. H Πριβιλέτζιο έκανε εντυπωσιακό ατομικό ρεκόρ καθώς βελτίωσε την επίδοση της που είχε κάνει πέρσι στην ίδια διαδρομή, σχεδόν επτά λεπτά (2:45:19) και ανέβηκε στην έκτη θέση όλων των εποχών! Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως το 2016 είχε κάνει 36:56 στα 10.000μ. με 3:41/χλμ. και σήμερα έτρεξε ολόκληρο το μαραθώνιο σε 3:45/χλμ.! Αν μη τί άλλο πρόκειται για πραγματικά εντυπωσιακή βελτίωση για μια αθλήτρια που ξεκίνησε από τη συγχρονισμένη κολύμβηση.

Με το 2:38:48 της Πριβιλέτζιο απόκτησε ενδιαφέρον η υπόθεση πρόκριση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Με τα όρια να είναι 2:42:00 και 1:14:40 (στον ημιμαραθώνιο) θα γίνει μεγάλη μάχη καθώς η κάθε χώρα μπορεί να εκπροσωπηθεί από τρεις αθλήτριες. Λαμβάνοντας ως δεδομένη τη συμμετοχή της Πριβιλέτζιο καθώς κάτω από 2:38 έτρεξε τελευταία φορά Ελληνίδα δρομέας το 2013 όταν η Πόπη Αστροπεκάκη είχε κάνει 2:38:27, η Ράνια Ρεμπούλη του ΑΓΕΣ Κάμειρος μέσω του ημιμαραθώνιου και η Σόνια Τσεκίνι με τη Σοφία Ρήγα θα διεκδικήσουν τις υπόλοιπες δύο θέσεις για το Βερολίνο.

Πρόκριση μέσω… Αμβούργου

Την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου θα διεκδικήσουν Έλληνες δρομείς τρέχοντας στο μαραθώνιο και τον ημιμαραθώνιο του Aμβούργου στις 29 Απριλίου.

Μετά την πρόκριση της Γκλόρια Πριβιλέτζιο με το 2:38:48 που έκανε στο Ρότερνταμ, η επίτευξη του ορίου είναι επιβεβλημένη όσον αφορά στις γυναίκες που πρέπει να τρέξουν σε 2:42:00 το μαραθώνιο ή 1:14:40 στον ημιμαραθώνιο. Η Σόνια Τσεκίνι θα τρέξει στο Αμβούργο κυνηγώντας το όριο ενώ είναι πολύ πιθανό να δοκιμάσει σε ημιμαραθώνιο και η Ράνια Ρεμπούλη του ΑΓΕΣ Κάμειρος.

Στον ημιμαραθώνιο του Αμβούργου που διεξάγεται παράλληλα με το μαραθώνιο έχουν δηλωθεί ο Χριστόφορος Μερούσης, ο Παναγιώτης Καραΐσκος και ο Δήμος Μαγγίνας. Όλοι τους θα κυνηγήσουν το 1:07:40 σε μία γρήγορη πίστα που μπορεί να τους στείλει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ