Υποβλήθηκαν 34.000 αιτήσεις και εντάχθηκαν μόνο 23!!!

Επίκαιρη Επερώτηση με την οποία αναδεικνύουν την πλήρη και απόλυτη αποτυχία του μηχανισμού του εξωδικαστικού συμβιβασμού, κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων είναι και ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως αποκαλύπτεται στο κείμενο της Επίκαιρης Επερώτησης των Βουλευτών, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ένταξη επιχειρήσεων και επαγγελματιών στον εξωδικαστικό συμβιβασμό έχουν υποβληθεί 34.000 αιτήσεις και μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό για τη ρύθμιση των οφειλών τους, μόνο 23 επιχειρήσεις.

Ο λόγος είναι ότι η όλη διαδικασία χαρακτηρίζεται χρονοβόρα, αντιπαραγωγική και κυρίως γραφειοκρατική στο έπακρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέρριψε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την υιοθέτηση μιας γρήγορης, απλής, αυτοματοποιημένης, ηλεκτρονικής και πραγματικά εξωδικαστικής διαδικασίας που θα διευκόλυνε επιχειρήσεις και επαγγελματίες να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Σήμερα, το ισχύον σύστημα δεν επιλύει το πρόβλημα. Αντιθέτως, δυσχεραίνει τις διαπραγματεύσεις των οφειλετών με τους πιστωτές τους. Το μόνο που πετυχαίνει είναι να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την ταλαιπωρημένη αγορά και τις βιώσιμες επιχειρήσεις που χρειάζονται στήριξη.

Οι αργοί ρυθμοί, τα διαρκή προσκόμματα και τα αποτρεπτικά κριτήρια που προβλέπονται, αποθαρρύνουν τις επιχειρήσεις από την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Οι Βουλευτές χαρακτηρίζουν την όλη διαδικασία ως μια χαμένη ευκαιρία για την οικονομία και κυρίως για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα με οφειλές.

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ