Τοπικές Ειδήσεις

75χρονος Ροδίτης θύμα απάτης με εταιρεία επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα του facebook

Σε πρωτοφανή έξαρση βρίσκονται, προς επιβεβαίωση της «δημοκρατικής», οι απάτες με δήθεν διαδικτυακές επενδύσεις σε «εξωτικά» προϊόντα υψηλής απόδοσης με μικρή συμμετοχή από τον επενδυτή στη Ρόδο.
Μετά την καταγγελία ενός 67χρονου Ροδίτη που υπέβαλε μήνυση την 2α Μαρτίου 2023 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου διότι απώλεσε οικονομίες ύψους 69.800 ευρώ την 10η Μαρτίου 2023, υποβλήθηκε νέα μήνυση από έναν 75χρονο!.
Ο 75χρονος, δικαιούχος λογαριασμού της Εθνικής Τράπεζας κατέθεσε ότι περί τα μέσα Οκτωβρίου εντόπισε σε διαφήμιση στο «Facebook», μια επενδυτική εταιρεία και συνομιλούσε με έξι άτομα, σε αριθμούς τηλεφωνικής σύνδεσης της Μεγάλης Βρετανίας και της Ελλάδας.
Η εταιρεία αυτή επενδύει σε κρυπτονομίσματα, μετοχές κτλ. Όπως τον ενημέρωσαν, οι πελάτες που εγγράφονται στην πλατφόρμα τους θα είχαν τη δυνατότητα να έχουν ένα νόμιμο κέρδος έπειτα από επένδυση κάποιου κεφαλαίου. Πείστηκε πως υπήρχε αυτή η πιθανότητα και υπέγραψε δύο συμβόλαια.
Ακολούθως, κατέθεσε από τον ανωτέρω λογαριασμό του στο διάστημα από την 29η Νοεμβρίου 2022 έως την 17η Φεβρουαρίου 2023 το χρηματικό ποσό των 48.250 ευρώ ως φόρο αποδέσμευσης ποσού κεφαλαίου 90.000 ευρώ.
Ακολούθως, συνομιλούσε με άτομο που συστήθηκε ως αστυνομικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αγγλία ο οποίος του πρότεινε να δώσει επιπλέον πέντε χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να ελευθερωθεί το κεφάλαιο.
Ο ανωτέρω είναι χρήστης της ίδιας τηλεφωνικής σύνδεσης με τον φερόμενο ως εκπρόσωπο της εταιρείας και κατόπιν τούτου ο παθών αντιλήφθηκε την απάτη.
Επενδυτικές απάτες σε κρυπτονομίσματα – Πώς γίνονται
O «ρομαντικός» απατεώνας: Ένας απατεώνας σε προσεγγίζει μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών ή μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Ενδέχεται να ξεκινήσει ως μια απάτη μέσω διαδικτυακών ραντεβού, που γρήγορα μετατρέπεται σε επενδυτική απάτη με δυνητικά σοβαρές οικονομικές απώλειες για εσένα.
Ο υποδυόμενος τον φίλο απατεώνας: Ένας απατεώνας σε στοχοποιεί παραβιάζοντας τους λογαριασμούς των φίλων σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επειδή πιστεύεις ότι επικοινωνείς με ένα έμπιστο άτομο, μπορεί να είσαι πιο ανοιχτός για να πραγματοποιήσεις την επένδυση.
Η επιχειρηματική ευκαιρία: Ένας απατεώνας σε καλεί και σου δείχνει μια απατηλή ιστοσελίδα διενέργειας επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα. Σε πείθει να επενδύσεις επικαλούμενος αναληθή στοιχεία πιθανών αποδόσεων.
Σε αρκετές περιπτώσεις, θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι εφικτή η ανάληψη των χρημάτων σου μετά από παρατεταμένο διάστημα που έχει πραγματοποιηθεί η επένδυση.
Οι απατηλές διαφημίσεις: Ανατρέχεις σε μια διαφήμιση επένδυσης σε κρυπτονομίσματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάνεις κλικ σε αυτή τη διαφήμιση και δίνεις τα στοιχεία επικοινωνίας σου. Ο απατεώνας επικοινωνεί μαζί σου τηλεφωνικά και σε πείθει να επενδύσεις.
Προειδοποιητικά σημάδια
*Επενδυτικές ευκαιρίες με μεγάλες αποδόσεις είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές.
* Οχλήσεις με τη μορφή του κατεπείγοντος που σε κάνουν να πιστεύεις ότι αυτή είναι μια συμφωνία που δεν πρέπει να χάσεις.
* Απατηλές διαφημίσεις που αναρτώνται στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
*Επενδυτικές ευκαιρίες που λαμβάνονται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, χωρίς να τις έχεις προκαλέσει ο ίδιος. Οι «ευκαιρίες» αυτές ενδέχεται να παρουσιαστούν από:
-απατεώνες που υποδύονται έναν φίλο σου.
-κάποιον που έχεις γνωρίσει μόνο μέσω εφαρμογών γνωριμιών ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
– μια απατηλή εταιρεία επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα.
– αιτήματα μεταφοράς της νόμιμης επένδυσης σε κρυπτονομίσματα σε μια εναλλακτική διεύθυνση που βρίσκεται υπό τον έλεγχο εγκληματιών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου