Ειδήσεις

Εγκαινιάστηκε το αιμοδυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Εγκαινιάστηκε χθες, παρουσία των τοπικών αρχών, το αιμοδυναμικό τμήμα που λειτουργεί ήδη στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Η έναρξη της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία δεκάδων καρδιοπαθών, που δεν θα χρειάζεται πλέον να μεταβαίνουν στην Αθήνα για να υποβάλλονται σε στεφανιογραφίες και επεμβάσεις αγγειοπλαστικής.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που στελεχώνουν το αιμοδυναμικό εκπαιδεύτηκαν στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Την εποπτεία της ιατρικής ομάδας που έχει συσταθεί θα έχει για λίγες ημέρες ο καθηγητής κ. Αίαντας Αντωνιάδης, που ήρθε πριν λίγες ημέρες στη Ρόδο. Διευθυντής του τμήματος θα είναι ο καρδιολόγος κ. Νικήτας Μόσχος.

Η λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος οφείλεται στις αγωνιώδεις προσπάθειες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, που επιδιώκει την αναβάθμιση του νοσοκομείου του νησιού μας. Την προσπάθεια στήριξε δυναμικά η 2η ΥΠΕ και προσωπικά ο συμπατριώτης μας κ. Χαρ. Πλάτσης.

Στο αιμοδυναμικό τμήμα θα γίνονται από σήμερα εξειδικευμένες καρδιολογικές εξετάσεις δηλαδή στεφανιογραφίες και ενδοστεφανιαία υπερηχογραφήματα καθώς και οι αναγκαίες επεμβάσεις για τους πάσχοντες από καρδιολογικές παθήσεις.
Τον αγιασμό του νέου τμήματος τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος.

Παρέστησαν στην τελετή οι βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Κρεμαστινός και Βασίλης Υψηλάντης, ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Λάμπης Πλάτσης, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Β. Παπανικόλας, ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Παρασκευάς, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μαντάς αρκετοί γιατροί και εκπρόσωποι φορέων.

Ως ιστορική χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα για τη Ρόδο και τα άλλα νησιά του νομού μας ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βασίλης Παπανικόλας.

«Ο λαός έχει ανάγκη αυτή την περίοδο από θετικά μηνύματα. Το μήνυμα που στέλνουμε από εδώ δείχνει πως η Ελλάδα παρά τις στερήσεις έχει να δείξει επιτεύγματα. Το αιμοδυναμικό εργαστήριο ήταν όραμα αρκετών και κυρίως του βουλευτή κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, που καθοδήγησε τις διαδικασίες από την αρχή», είπε ο κ. Βασίλης Παπανικόλας και πρόσθεσε πως στην δημιουργία του νέου τμήματος συνέβαλε και η τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου Ρόδου.

«Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Ρόδου και άλλων νησιών μεταβαίνει για λόγους υγείας στο κέντρο. Κάνουμε το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσουμε τις παθήσεις της καρδιάς που γίνονται αιτία να μεταβαίνουν σε νοσοκομεία του κέντρου οι πολίτες. Στόχο έχουμε να δημιουργήσουμε το ογκολογικό και το ακτινοθεραπευτικό τμήμα. Καταφέραμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και τα μηχανήματα που προμηθευτήκαμε», είπε ο κ. Παπανικόλας και πρόσθεσε πως πριν λίγες ημέρες τέθηκαν σε λειτουργία ο νέος ψηφιακός αξονικός τομογράφος και ο καινούργιος ψηφιακός μαστογράφος.

«Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και την προμήθεια του ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος. Είμαστε στο στάδιο της επίλυσης ορισμένων θεμάτων που σχετίζονται με το ακτινοθεραπευτικό τμήμα. Αν αντιμετωπιστούν, ευελπιστούμε ότι μέχρι το 2015 θα έχουμε καταφέρει να εξαλείψουμε και τη δεύτερη ασθένεια που ταλαιπωρεί τους Ροδίτες», είπε ο κ. Παπανικόλας.

Στη λειτουργία του νέου τμήματος αναφέρθηκε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

«Αυτό που γίνεται σήμερα είναι πάνω από πολιτικές, κόμματα και σκοπιμότητες. Πρέπει να αναφέρω πως με βάση την τρέχουσα διεθνή βιβλιογραφία τα τρία τέταρτα των ανθρώπων ηλικίας άνω των 35 ετών, πάσχουν από στεφανιαία νόσο. Είναι βέβαιο πως οι μισοί από όσοι είμαστε εδώ θα φύγουμε από τη ζωή εξαιτίας της νόσου. Το ζήτημα είναι να καθυστερήσουμε τις επιπλοκές της ασθένειας για να αναχωρήσουμε από τη ζωή πλήρεις ημερών. Αυτό το μεγάλο άλμα μπορεί να επιτευχθεί με το εργαστήριο που εγκαινιάζουμε σήμερα», τόνισε ο κ.Δημήτρης Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως η λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου θα μειώσει τα εμφράγματα.

«Το εργαστήριο θα δώσει μάχη που θα εξαρτηθεί από το επίπεδο των επιστημόνων που θα το στελεχώνουν. Εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Τον επιστημονικό θεμέλιο λίθο θα βάλει ο καθηγητής του αιμοδυναμικού εργαστηρίου του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ κ. Α. Αντωνιάδης. Ο χώρος αυτός δεν εξυπηρετεί κάποια σκοπιμότητα. Στοχεύει στην προαγωγή της υγείας των πολιτών», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει πλήρως το εγχείρημα.

«Ως άνθρωπος θέλω να ευχαριστήσω το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου που έδωσε μάχη για να λειτουργήσει το νέο τμήμα. Θεωρώ πως είναι ένα μεγάλο βήμα για την προαγωγή της υγείας στον τόπο μας. Να ευχηθώ κουράγιο και δύναμη σε όσους στελεχώσουν τη μονάδα, ευχόμενος να υπάρχουν και επιστημονικές επιτυχίες», δήλωσε ο βουλευτής κ. Β. Υψηλάντης και πρόσθεσε πως η πολιτεία πράττει το αυτονόητο.

«Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει. Υλοποιούνται σε μια δύσκολη συγκυρία. Αν παλέψουμε όλοι θα υπάρχουν κέρδη για τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Υψηλάντης.

Στις προσπάθειες που έγιναν για να λειτουργήσει το αιμοδυναμικό τμήμα αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

«Εξαλείφεται με τη λειτουργία του νέου τμήματος η μια ασθένεια- πληγή που ταλαιπωρεί πολλούς συμπολίτες μας. Περιμένουμε τη μελέτη για την κατασκευή του κτηρίου, που θα στεγάσει το ακτινοδιαγωνιστικό τμήμα, με δικούς μας πόρους. Θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και το ακτινοθεραπευτικό. Το 2015 θέλουμε να έχει γίνει η εγκατάσταση των μηχανημάτων στο κτήριο», είπε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως θα διατεθούν 900.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού σε τμήματα του νοσοκομείου.

«Χρειάζεται προσωπικό εξειδικευμένο. Είναι ανάγκη να υπάρχει και σύμπνοια στις ιατρικές ομάδες που θα κάνουν την επιτήρηση. Η αρχή έγινε και έχουμε ακόμη πορεία μπροστά μας», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

«Είναι μια υποδομή υγείας που τη χρειάζεται η Ρόδος. Δεν μας τη χαρίζουν. Το νησί μας την έχει ανάγκη. Πρέπει να απαιτήσουμε και άλλα που δεν έχουμε. Είμαι σίγουρος πως με την ομόνοια και τη συμβολή πολλών θα εγκαινιαστεί και το ογκολογικό εργαστήριο», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Στο αιμοδυναμικό εργαστήριο, όπως δήλωσε ο κ. Α. Αντωνιάδης, θα υπηρετούν τρεις γιατροί καρδιολόγοι και δύο νοσηλευτές.

«Ολοκληρώθηκε μια μεγάλη προσπάθεια. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε για τη σωστή λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος. Θα βοηθήσουμε τους συναδέλφους ιατρούς την πρώτη περίοδο λειτουργίας της υποδομής», είπε ο κ. Α. Αντωνιάδης και πρόσθεσε πως έχουν γίνει με επιτυχία κάποιες εξετάσεις ασθενών.

Γραπτό μήνυμα για την εκδήλωση έστειλε ο βουλευτής κ. Δ. Γάκης, ενώ δυσμενώς σχολιάστηκε το γεγονός ότι δεν δόθηκε ο λόγος στον υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χαρ. Πλάτση, ο οποίος είχε δώσει πραγματικές μάχες για την υλοποίηση του στόχου, προφανώς γιατί δεν ανήκει στο χώρο των πολιτικών, αν και εκπροσωπούσε υποτίθεται, την κυβέρνηση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου