Αθλητικά

Τον Μάϊο ξεκινάει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχυπλόων

Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκινάει και φέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύπλοων σκαφών Viper Ribs 2015 και με άριστη συνεργασία μεταξύ διοργανωτών, χορηγών, κατασκευαστών και αθλητών που θα πάρουν μέρος.

Η επίσημη έναρξη της διοργάνωσης θα γίνει το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στην έκθεση Boat & Fishing, όπου θα υπάρχει ειδικός διαμορφωμένος χώρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχυπλόων Viper Ribs 2015. Tο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξεκινάει και φέτος για 11η συνεχή χρονιά από την Ρόδο στις 15 με 17 Μαΐου και θα συνεχισθεί στην Κω 5 με 7 Ιουνίου, την σκυτάλη θα πάρει η Λέρος 3 με 5 Ιουλίου, στην συνέχεια τα Χανιά 11 με 13 Σεπτεμβρίου & θα ολοκληρωθεί στον Βόλο 25 με 27 Σεπτεμβρίου.

Οι αγώνες ταχυπλόων σκαφών προσφέρουν συναρπαστικό θέαμα και το Πρωτάθλημα αναβαθμίζεται συνεχώς. Στόχος των διοργανωτών είναι η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια αλλά και η προβολή του πραγματικά συναρπαστικού αυτού αθλήματος, που σε μια χώρα σαν την δική μας που περιβάλλεται από ιάλασσα, τα υδάτινα αθλήματα βρίσκουν τον ιδανικό στίβο για να αναπτυχθούν.  Για αυτούς του λόγους αλλά και από την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, έγιναν και φέτος σημαντικές αλλαγές στον Κανονισμό Αγώνων με στόχο την ασφάλεια και το θέαμα.

Ιδιαίτερα με τις αλλαγές στις κατηγορίες, εκμηδενίζονται οι λόγοι για εντάσεις και εμπνέεται ένα δυνατό αίσθημα δικαίου, καθώς οι αγωνιζόμενοι θα συμμετέχουν με ίσους όρους.
Στην κατηγορία Rib Sport 4C μπορούν να συμμετέχουν ταχύπλοα σκάφη με έναν τετρακύλιδρο εξωλέμβιο κινητήρα. Στόχος η δημιουργία μίας κατηγορίας με φθηνό κόστος καθώς υπάρχουν διαθέσιμοι μεταχειρισμένοι κινητήρες αλλά και μικρά σκάφη σε πολύ χαμηλές τιμές.
Στην κατηγορία Rib Super Sport 6C μπορούν να συμμετέχουν ταχύπλοα σκάφη με έναν εξακύλιδρο εξωλέμβιο κινητήρα. Αυτή η κατηγορία η οποία υπάρχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους, είναι πραγματικά μοναδική, με μεγάλο ανταγωνισμό και χαίρει του διεθνή θαυμασμού, καθώς αγωνίζονται σε αυτήν μερικά από τα γρηγορότερα φουσκωτά παγκοσμίως και πιλότοι με μεγάλη εμπειρία.

Στην 3η κατηγορία του Πρωταθλήματος ΟPEN EVOLUTION, επιτρέπεται να συμμετέχουν & τύποι ταχυπλόων με διαφορετικά συστήματα πρόωσης. Μία ακόμη σημαντική αλλαγή είναι η δυνατότητα που δίδεται σε τοπικές συμμετοχές να «νιώσουν» την αγωνιστική δράση, καθώς θα μπορούν να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα που γίνεται στα «μέρη» τους.

Ο κάθε διοργανωτής Όμιλος – Λέσχη μπορεί να διοργανώσει, στα πλαίσια του αγωνιστικού διημέρου και τοπικό Πρωτάθλημα – Αγώνα με κατηγοριοποίηση που θα επιλέξει, προβάλλοντας και προωθώντας το άθλημα, με συμβατικές συμμετοχές σκαφών – πληρωμάτων, εκτός Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Άλλη επίσης σημαντική αλλαγή είναι η διοργάνωση διπλών αγώνων Circuit & Offshore σε κάθε αγωνιστική. Θα δίδονται διαδοχικά 2 εκκινήσεις σε κάθε αγώνα Circuit αλλά & Οffshore. Έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερο θέαμα όπως και ενδιαφέρον για όλους, αθλητές και θεατές, καθώς διπλασιάζεται η αγωνιστική δράση, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον ανταγωνισμό.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Κανονισμό αλλά και πληροφορίες για τα αναγκαία έγγραφα συμμετοχής όπως επίσης και συνεχή ενημέρωση για τα νέα των αγώνων, μπορούν να «αντλήσουν» οι ενδιαφερόμενοι από τις ιστοσελίδες των διοργανωτών Ομίλων – Λεσχών:

Ρ.Ο.ΤΑ. : www.rota-ribclub.com
ΛΕΡ.Ο.Σ. : www.leriakos.gr
Λ.Φ.Σ.Χ : www.lfsx.gr
Ο.Φ.Σ.ΜΑ. : http://www.ofsma.gr

αλλά και το Facebook: http://www.facebook.com/Rib.Racing

Η Πανελλήνια Επιτροπή Αγώνων και οι Διοικήσεις των Ομίλων – Λεσχών που διοργανώνουν το Πρωτάθλημα ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς του Πρωταθλήματος 2014 όπως επίσης και τα περιοδικά του χώρου, τους δημοσιογράφους και τις κατά τόπους αρχές Δήμους, Λιμεναρχεία, Νομαρχίες για την συνεχή στήριξή τους.

Ο ΡΟΤΑ ευχαριστεί πολύ τον νέο Μεγάλο Χορηγό για το 2015, την εταιρία Viper Ribs η οποία στηρίζει συνεχώς την διοργάνωση καθώς έχει υπάρξει μεγάλος χορηγός πολλές φορές και ιδιαίτερα τον κ. Koτσάμπαση Σπύρο για τη εμπιστοσύνη. Επίσης ευχαριστεί πολύ επίσης τους υπόλοιπους Ομίλους – Λέσχες αλλά και τους κατασκευαστές που τίμησαν με την παρουσία τους στους αγώνες την αγωνιστική σεζόν 2014. Ιδιαίτερα ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους φίλους των Ομίλων που δουλεύουν αφιλοκερδώς στηρίζοντας τις διοργανώσεις των αγώνων σε όλη την χώρα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου