Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Δωδ/σου για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε Ρόδο και Χάλκη

ΝΕΟ ΖΕΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΥΝΟΨΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗ

Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες στην Ρόδο και στα άλλα νησιά δεν ξέρουν πως και αν θα βγάλουν τον χειμώνα, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μοιράζει με την επίσκεψη του στη Ρόδο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε μεγάλους επιχειρηματίες.

Πραγματικά δεν υπάρχει ούτε μια φράση , ούτε μια δήλωση του πρωθυπουργού και των άλλων στελεχών της κυβέρνησης για τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων , των επαγγελματιών και των αγροτών της Ρόδου. Δεν ειπώθηκε το παραμικρό για αναγκαία μέτρα που πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας όπως η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ ή για την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων στον τουρισμό με αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους ή για την αναγκαία άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου της Ρόδου με υγειονομικό προσωπικό. Για όλα αυτά δεν υπάρχει περιθώριο, καθώς όπως επαναλήφθηκε σε πολλές δηλώσεις «είμαστε σε δύσκολη δημοσιονομική περίοδο για την χώρα».

Όμως η «δύσκολη» δημοσιονομική κατάσταση της χώρα αφορά μόνο τις ανάγκες των εργαζόμενων και τα λαϊκών στρωμάτων των νησιωτών. Αντίθετα για τους επιχειρηματικούς ομίλους του τουρισμού, της ενέργειας και των κατασκευών, η κυβέρνηση μπορεί και βρίσκει τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για την χρηματοδότηση τους.

Ταυτόχρονα επιχειρήθηκε να αντιστραφεί πλήρως η πραγματικότητα σε σχέση με τις αιτίες του μεγάλου κύματος ακρίβειας στην ενέργεια, που συμβάλει και στην αύξηση των τιμών όλων των υπόλοιπων αγαθών. Παρουσιάσθηκαν οι πράσινες επενδύσεις ως η λύση στην ακρίβεια, όταν αποτελούν την βασική αιτία της ακρίβειας. Η πράσινη ανάπτυξη που επιβάλει κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων που είναι φθηνό και άφθονο καύσιμο στην χώρα μας, σε συνδυασμό με την υποχρεωτική χρηματοδότηση των ΑΠΕ από τους λογαριασμούς και την επιλογή του φυσικού αερίου ως «μεταβατικό» καύσιμο, είναι οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν στον πενταπλασιασμό της χονδρικής τιμής του ρεύματος.

Σε αυτήν την λογική η κυβέρνηση έχει το θράσος να χρησιμοποιεί μικρά νησιά όπως η Χάλκη, για την διαφήμιση των μεγάλων ενεργειακών κολοσσών. Μικρά νησιά που εξακολουθούν να είναι ξεχασμένα από το κράτος, καθώς έχουν ελλείψεις στην υγεία,

στην παιδεία, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση κυρίως τον χειμώνα και σε άλλες βασικές υποδομές.

Στην Χάλκη μάλιστα, ακούσαμε τοποθετήσεις «κλεμμένες» από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περί «ενεργειακών κοινοτήτων» και «ενεργειακής δημοκρατίας». Τοποθετήσεις που προσπαθούν να κρύψουν τον πραγματικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της πράσινης ανάπτυξης. Γι’ αυτόν τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει εναγωνίως να βρει διαφορές με την ΝΔ.

Όσον αφορά τις ευθύνες για το Εθνικό Θέατρο, πολλοί έπαθαν αμνησία για το ποια κόμματα κυβέρνησαν τόσο χρόνια που έχει εγκαταλειφθεί ένα τόσος σημαντικός πολιτιστικός χώρος. Όμως οι νησιώτες δεν πρέπει να πάθουν αμνησία, αλλά να παλέψουν οργανωμένα για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους , για αξιοπρεπές εισόδημα, μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, δημόσια δωρεάν υγεία – παιδεία, και υποδομές πολιτικής προστασίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου